Primariul din Jilava şi fostul primar Snagov, Adrian Mladin şi Apostol Muşat, care sunt judecaţi pentru corupţie, au fost eliberaţi din arest, în urma unei hotărâri din data de 16 ia-nuarie 2013 a instanţei supreme.
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti privind eliberarea din arest preventiv a celor doi şi judecarea lor în stare de libertate.
În 10 ianuarie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererile de eliberare provizorie, sub control judiciar, al primarului Adrian Mladin şi fostului primar Apostol Muşat şi a dispus punerea în libertate sub control judiciar a acestora.
Potrivit deciziei din 10 ianuarie, cei doi nu au voie să depăşească limita teritorială a judeţului Ilfov fără încuviinţarea instanţei, nu au voie să se apropie de coinculpa-ţii şi martorii din proces şi nici să comunice cu aceştia, direct sau indirect. Cei doi au fost arestaţi preventiv în 22 decembrie 2011.
Acuzaţiile DNA: mită de milioane de euro
Anul trecut, în 14 februarie, primarul comunei Jilava şi si fostul primar din Snagov, Adrian Mladin şi Apostol Muşat, au fost deferiţi justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru o mită de milioane de euro cerută în cazul parcelării unor terenuri. Sumele au fost consemnate la notariate ca fiind diferite împrumuturi, astfel că, în acest dosar, au fost trimişi în instanţă şi doi notari.
Procurorii l-au acuzat pe Adrian Mladin de luare de mită, fals intelectual în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pen-tru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, iar Apostol Muşat a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, în formă continuată, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.
Alături de aceştia sunt judecaţi, în stare de libertate, Gheorghe Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, pentru trafic de influenţă şi asociere pentru să-vârşirea de infracţiuni de corupţie, Ovidiu Szasz, finul primarului comunei Jilava, pentru complicitate la luare de mită, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, spă-lare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, şi Ion Scăeţeanu, persoană din anturajul fostului primar al comunei Snagov, pentru trafic de influenţă, în formă continuată, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, tentativă la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie. Totodată, procurorii au trimis în judecată, în acest dosar, doi notari publici şi trei administratori de firme.