Afumaţi mai suntem din când în când, dar comuna Afumaţi a devenit, de ceva vreme, un adevărat şantier. Pe zeci de străzi este în plină desfăşurare cel mai mare proiect de dezvoltare, cu lucrari de canalizare, ­extinderea reţelei de alimentare cu apă şi la final asfaltare.
În cadrul proiectului de Suprastructură – Proiectare şi Execuţie Lucrări de Reabilitare în Sistemul Rutier, pentru prima data in istoria localităţii, vor fi asfaltate 41 de străzi. Acesta se anunţă a fi cel mai mare proiect de infrastructură din istoria comunei, proiect pe care primarul Gabriel Dumănică l-a promis cetăţenilor comunei cu oca-zia Zilelor Comunei Afumaţi 2011, eveniment în timpul căruia a declarat că “a venit timpul ca localitatea să se dezvolte şi să recupereze anii pierduţi pentru a ajunge o localitate care să îndeplinească nevoile şi cerinţele unei societăţi moderne şi europene”.
Se pare că promisiunile s-au transformat în realitate şi că în comună lucrurile se mişcă într-o direcţie bună. Acest lucru este vizibil, multe dintre lucările de infrastruc-tură, mai sus amintite, fiind pe cale de finalizare: lucrarea pentru reţeaua de alimentare cu apă şi hidranţi este deja finalizată, urmând ca într-un timp foarte scurt să se poată face racordurile, reţeaua de canalizare se află în­tr-o fază avansată de execuţie, zeci de utilaje lucrează pentru a face faţă numărului mare de străzi incluse în acest proiect, lucrare mare, cum s-ar zice. Iar treaba nu se opreşte aici, dat fiind că urmează o altă serie de proiecte, legate de modernizare, istorie, cultură şi activităţi sportive, aflate într-o îna­intată fază de planificare, unele dintre ele urmând sa fie demarate chiar în ­cursul acestui an.