Vești bune pentru viitorii părinți! Indemnizația pentru nou-născuți în valoare de 2.500 de lei, va ajunge și la cei care au viză de flotant. Important este ca bebelușul să vină pe lume într-o maternitate din Capitală și măcar unul dintre părinți să locuiască în București, în baza flotantului.

 

„E nevoie ca măcar unul dintre părinți să aibă buletin de București, să aibă domiciliul în Capitală sau reședința. Este valabil și atunci când o familie locuiește flotant în București. Sunt foarte mulți tineri care lucrează în Capitală (…), stau cu chirie. Deci este valabil și pentru familiile care o viză de flotant și nu domiciliul”, a explicat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, astăzi, într-o intervenție video pe pagina sa de Facebook.

Primarul Gabriela Firea: „Nu este o sumă mare, dar este în beneficiul copiilor”

„Consiliul General al Municipiului București aprobă doar hotărâri valabile în Capitală. Firește, ca părinte mi-aș dori ca toți copiii din România să poată să primească acest stimulent financiar la naștere, le voi transmite colegilor mei, și în măsura în care și bugetul va permite poate și alte autorități locale vor lua această inițiativă. Nu este o sumă foarte mare cea de 2.500 de lei, dar este un bun început, e o sumă pe care părinții o folosesc, eu așa sper, în beneficiul copiilor. Toți cei care avem copii știm cât de multe sunt necesare atunci când apare un bebeluș în viața unei familii, cât de multe lucruri trebuie să fie cumpărate. (…) Nu este o alocație, este un stimulent financiar care se acordă de către Primărie la nașterea unui copil”, susține primarul Gabriela Firea.

Primiți banii și dacă nașteți într-un spital privat!

Statul nu condiționează acordarea stimulentului financiar în funcție de spitalul în care vine copilul pe lume. Potrivit edilului Capitalei, nu este obligatoriu ca nașterea să fi avut loc într-o clinică de specialitate publică. Drepturile bănești se respectă și în cazul nașterilor înregistrate în maternități private. „Noi acordăm acești bani copiilor și nu este în regulă să îi discriminăm. (…) Nu se acordă doar pentru primul născut acest stimulent financiar, ci pentru toți bebelușii care apar pe lume”, a adăugat Firea.