Noi am spune că valoarea Petrăchioaiei stă, în primul rând, în primarul care o conduce. Pentru că, Mihai Dobre, într-o perioadă scurtă de timp, a realizat infinit mai mult decât predecesorul său. Totul, cu un buget care frizează ridicolul.

Primăria din Petrăchioaia are un buget de un milion de lei, printre cele mai mici din județ. Încasările, însă, nu sunt mai mari de 700 de mii de lei. Stai și te-ntrebi ce să faci, mai întâi, cu acești bani? Ei bine, Mihai Dobre a știut ce. „Vreau să-i mulțumesc fostului primar, cu care am colaborat foarte prost și care nu a făcut nimic, că mi-a lăsat în vistieria comunei 12 milioane de lei. Cu banii aceștia m-am apucat de treabă”, spune, ironic, primarul. Și, după an și jumătate de mandat, se poate vedea o schimbare în Petrăchioaia.

Grădiniță cu orar prelungit și sală de festivități

Primul lucru cu care se mân­drește primarul este noua grădiniță cu orar prelungit. Hotărârea Consiliului Local a fost emisă în octombrie 2012, iar în ianuarie 2013, au început lucrările. Cele 1,8 milioane de lei, plus TVA au fost asigurate în proporție de 60% de Consiliul Județean și de 40% de la bugetul local. „Acum, după aproape un an, lucrarea este finalizată în proporție de 90%. Am folosit un proiect standard, furnizat de inspectoratul școlar județean, căruia i-am adus mici modificări. Grădinița va avea 540 mp amprentă la sol, este dotată cu spălătorie, bucătărie și sală de mese. Aici vor funcționa un afterschool și două grupe a câte 20 de copii. Mai am nevoie de bani pentru dotări, pe care sper să-i obțin de la Consiliul Județean”, spune Mihai Dobre.

Din fonduri proprii, primăria a început la Mâineasca construirea unei săli de festivități cu o suprafață de 125 mp. Sala va cuprinde și o bucătărie, astfel că locutorii din localitate vor putea organiza aici diferite evenimente, cum ar fi nunți, botezuri sau parastase. Deocamdată lucrările sunt suspendate din cauza vremii.

Apă și canal pentru Petrăchioaia

Primarul Dobre așteaptă cu nerăbdare demararea Masterplanului pentru apă și canal în Ilfov, pentru ca, mai apoi, să poată începe asfaltarea străzilor. Pentru că, până când nu vor fi montate conductele de-a lungul celor 30 de kilometri prevăzuți în proiect, nu se poate turna asfalt. Cu toate acestea Primăria a avut grijă să reabiliteze, în proporție de 90%, drumurile pietruite din comună.

Se lucrează și la un mic „proiecțel”, cum l-a denumit primarul, în valoare de 60.000 de lei, pentru o conductă de gaze care să subtraverseze Mostiștea spre Petrăchioaia. 

Și mai are primarul un proiect, important, de data aceasta. Este vorba de construirea unei case de cultură în comună. Valoarea proiectului este de 1 milion de euro și cei de la ADRBI și Consiliul Județean au promis sprijin pentru a se accesa bani din fonduri europene.