@ Străzile Horia și Grădinari au fost asfaltate @ Au început lucrările de reabilitare și modernizare a spațiilor de joacă și recreere
Administrația comunei Ciorogârla a continuat și în acest an proiectele de investiții menite să reabiliteze, modernizeze și înfrumusețeze trama stradală. Primarul Victor Niculae a anunțat noi vești bune legate de modernizarea comunei. Aceasta deoarece au fost finalizate în doar câteva zile lucrările de asfaltare pe străzile Horia și Grădinari. Atenția primăriei este însă orientată și spre copii și tineri care au nevoie de locuri de joacă și spații de recreere.
Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția prin nr. 651
”Am terminat de asfaltat străzile Horia și Grădinari, iar pe Strada Magnoliei se lucrează intens pentru a avea apă și canalizare cât mai curând. S-au remediat unele probleme la rețeaua de iluminat public. Aceste lucruri se fac cu trudă și cu o echipă puternică în spate. Pentru noi, faptele vorbesc! Împreună am făcut și vom face în continuare lucruri care să conteze pentru noi toți!”, spune primarul Victor Niculae.
Proiectul de modernizare a celor două străzi s-a finalizat într-un timp record, obiectivul fiind și ca disconfortul cetățenilor să fie minim.
Străzile Horia și Grădinari au fost asfaltate cu ajutorul Consiliului Județean Ilfov. ”Prin Hotărâre a Consiliului Local, cele două străzi au fost date în administrarea CJI până la terminarea lucrărilor, după care vor intra din nou în patrimoniul nostru”, a precizat edilul.
Potrivit Niculinei Constantin, responsabil cu achizițiile publice în cadrul Primăriei Ciorogârla, lungimea străzii Horia este de 705 metri, având o suprafața amenajată de 4.390 mp, suprafață carosabil 3.685 mp și o lățime a părții carosabile cuprinsă între 4,5 și 5,5 metri. Strada Grădinari are lungimea de 923 metri, suprafața amenajată de 6.481 mp, suprafața carosabilă de 5.558 mp, iar lățimea este cuprinsă între 5,5 și 7,2 metri.
Lucrările au constat în turnarea unui strat nou de asfalt deoarece pe străzi au apărut denivelări din cauza lucrărilor la infrastructurile de apă-canal. ”Am tot primit sesizări din partea cetățenilor în legătură cu degradarea carosabilului și atunci am decis să intervenim pentru a remedia problema”, a spus edilul. Acesta a menționat însă că nu ar dori să mai asfalteze străzi, cu toate că își cere scuze cetățenilor din comună, deoarece trebuie implementat proiectul de extindere a rețelei de apă-canal în localitate, având în vedere că Ciorogârla face parte din proiectul CJI, finanțat prin POIM. ”Cu siguranță, după ce terminăm de introdus rețelelor de apă și canalizare în comună, vom asfalta și celelalte străzi”, a explicat primarul.
În proiectul POIM, din care face parte și comuna Ciorogârla, extinderea rețelei de apă se va face pe o lungime de 23 de kilometri, iar rețeaua de canalizare va avea o lungime de 19 km, iar administrația știe că mai are de muncit foarte mult pentru a-și îndeplini obiectivul de a avea toate drumurile modernizate.
A început modernizarea parcului Dârvari
Pentru că binele comunității înseamnă și distracție, și relaxare, primarul Victor Niculae a anunțat că a început modernizarea parcului din Dârvari, pentru ca toți copiii din comună, dar și adulții, să fie satisfăcuți de noua sa înfățișare.
”Îmi doresc, la fel de mult ca și voi, să mă bucur de vremea frumoasă de afară, iar o relaxare în parc va fi o idee minunată! Lucrările se vor desfășura cât se poate de rapid și eficient, așa că sper ca în cel mai scurt timp posibil să ne revedem cu bine în parcul din Dârvari! Proiectele pentru comunitate se realizează cu multă pasiune și efort, iar eu și echipa mea, împreună și mereu cu sprijinul vostru, am demonstrat acest lucru”, a transmis edilul.
Modernizarea parcului înseamnă lucrări de reparații și înlocuire a echipamentelor vechi și deteriorate. De altfel, potrivit edilului, mai multe parcuri și spații de joacă din comună au intrat în proces de modernizare și reabilitare, lângă dispensarul comunei sau lângă centrul social. Se schimbă instalațiile vechi, se pun pavaje noi, bănci și coșuri de gunoi. ”La școală, la fel, s-au schimbat toate echipamentele pentru că erau deteriorate”, a explicat Niculina Constantin.
De remarcat este faptul că administrația a luat în calcul crearea unor spații de relaxare și pentru copiii mai mari și pentru tineri. Astfel s-a avut în vedere montarea unor echipamente pentru fitness în aer liber, dar și a unor mese de șah sau pentru tenis de masă. ”Există locuri de joacă pentru cei mici, pe care ne dorim să le modernizăm și să fie cât mai atractive, dar ne-am dorit să venim și în întâmpinarea tinerior care nu au unde să meargă, să vină să facă mișcare”, a mai spus primarul.