Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale continuă să ajute copiii din Ilfov. Sub coordonarea părintelui arhim. Ciprian Grădinaru, la început de an școlar, aceștia au dăruit ghiozdane echipate cu toate cele de trebuință studiului elevilor cu risc de abandon școlar din comuna Nuci.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 369, ediția print 16-page-001

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au inițiat și demarat o nouă campanie. De data aceasta, este vorba despre un program de susținere a copiilor care provin din familii împovărate de lipsuri financiare și materiale. Noul proiect vizează prevenirea abandonului școlar în rândul elevilor sărmani și creșterea interesului acestora pentru studiu.

3 Poza 3 De pus la Deschidere Religie Poza 4 de pus la Deschidere Religie

Ghiozdanele sunt echipate complet

Acțiunea filantropică a debutat cu puțin înaintea deschiderii noului an școlar, în comuna Nuci, dar ea se va desfășura în mai multe județe ale țării. Primii beneficiari au fost elevii Școlii Gimnaziale Nuci și cei ai Școlii Primare Merii Petchii. Aceștia au primit ghiozdane echipate complet cu rechizitele de care au nevoie pentru a frecventa cursurile și a obține rezultate cât mai bune la învățătură. Pe toată durata acțiunii sociale, voluntarii au fost însoțiți de părintele Ștefan Dan Marian, parohul Parohiei Sudiți, care a luat elevii sub aripa sa ocrotitoare și ajută întotdeauna, pe fiecare, după nevoi.

La școlile vizitate, voluntarii au fost întâmpinați de către directorul Minuța Paraschiv și profesorii Florentina Ionică și Florentina Culcescu. „În urma campaniei, cadre didactice ale unităților de învățământ, precum și părintele paroh, au transmis următoarele gânduri: ”Astăzi, am primit vizita voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului care au adus rechizite pentru copiii cu risc de abandon școlar. Bucuria a fost mare, ajutorul este necesar. Avem speranța că vom parcurge cu bine anul școlar care a început. Mulțumim pe această cale Patriarhiei Române și voluntarilor” a ținut să precizeze profesorul Florentina Ionică, citat de basilica.ro.

„Această acțiune este un răspuns la îndemnul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a-i ajuta pe cei aflați în nevoi. Mulțumim părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru pentru grija pe care o poartă oamenilor din parohia noastră”, a spus părintele Ștefan Dan Marian, parohul Parohiei Sudiți.

Dan Prună, coordonatorul echipei de voluntari: „Un băiețel venise la școală trist pentru că nu avea pe ce să scrie. Nespusă a fost bucuria lui, când a primit rechizitele”

„Am rămas plăcut impresionat de istorioarele a doi copii, cea a fetiței Lucica, din Balta Neagră, care ne-a povestit că, deși mama ei a fost nevoită să abandoneze școala din cauza lipsurilor materiale, face eforturi deosebite pentru a oferi Lucicăi și surorilor ei o educație aleasă. Cele spuse de fetiță au fost confirmate de dezinvoltura, inocența și curajul cu care a discutat cu echipa de voluntari: De unde veniți și cum vă cheamă? La fel de impresionați am rămas de întâmplarea trăită de un al doilea copil. Doamna profesor Ionica Florentina ne-a povestit cum dimineața un băiețel a venit la școală trist pentru că nu avea niciun caiet pe care să-și scrie temele. Doamna profesor la îndemnat să-și pună nădejdea în Dumnezeu, pentru că, mai devreme sau mai târziu, va primi ajutor de la El. Nespusă a fost bucuria copilului când, la câteva ore după respectiva întâmplare, la școală a sosit echipa de voluntari care i-a dăruit un ghiozdan echipat cu toate rechizitele dorite”, a declarat Dan Prună, coordonatorul echipei de voluntari pentru amosnews.ro.

Sursa: basilica.ro

Foto: basilica.ro