„Clubul Sportiv Shagya”, cu sediul în Buftea, județ Ilfov, având Certificat de Identitate Sportivă eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului, e reprezentat de dl. Dabija Viorel, în calitate de președinte. El are deosebita plăcere să vă invite la „Campionatul Balcanic de Anduranță Ecvestră – 2017” și la „Concursul  Internațional de Anduranță Ecvestră  – Cupa Shagya”,  editia a III-a.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 369, ediția print

15-page-001

Evenimentul va avea loc în orașul Buftea, în zilele de 23-24 septembrie. Încercăm să avem un nivel de organizare ridicat. Pentru aceasta, am solicitat sprijinul firmei  austriece de renume „Endurance Team Styria”, specializată în concursuri internaționale de anduranță. Astfel, vom beneficia de aceeași logistică folosită și la „Campionatul Mondial de Anduranță – 2016”, din Samorin, Slovacia. Este un efort important, atât fizic, cât și financiar, să organizăm concursuri de acest nivel în România, dar succesele edițiilor precedente, bunele aprecieri ale sportivilor și oficialilor internaționali ne-au făcut să fim mândri de ceea ce am fost capabili să realizăm.

Țări participante

În concurs vor fi prezenți sportivi din echipele naționale ale țărilor balcanice, cât și din alte țări europene. ­Și-au anunțat participarea competitori din Bulgaria, Grecia, România, Turcia, Fran­ța și Slovacia. Ne aș­tep­tăm la participarea a circa 80 de călăreți, în probele disputate.

Probe de concurs

Competiția este organizată sub egida Federației Ecvestre Internaționale și a Federației Ecvestre Române, având următoarele probe de concurs:

Distanța – 90 KM – Campionatul Balcanic de Anduranță

Distanțe –CEI 1* 80 km și CEI 2* 120 km – Concurs Internațional de Anduranță

Distanțe – 30 km, 40 km, 60 km și 80 km. – Concurs Național de Anduranță

Parteneri și arbitri

Competiția noastră este cel mai important eveniment de anduranță ecvestră organizat în România, în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov și Primăria orașului Buftea. Vor fi prezenți arbitri internaționali, alți oficiali și medici din Franța, Grecia, Bulgaria, Austria, Germania și Ungaria.

Gazdele dv., orașul Buftea și Clubul Sportiv Shagya

„Clubul Sportiv Shagya” este cel mai mare club de anduranță ecvestră din România, cu cei mai mulți sportivi legitimați la această disciplină. Un prim bun rezultat a fost  câștigarea „Cupei Româ­niei”, din acest an, cu sportiva Vanesa Cristea, din Buftea. Succesul avut în organizarea edițiilor precedente ale „Cupei Shagya” a plasat „Clubul Sportiv Shagya” printre cele mai bune organizatoare de concursuri ale anduranței ecvestre, din estul Europei. Acest succes, care nu ar fi fost posibil fără ajutorul sponsorilor noștri, ne îndreptățește să sperăm ca vom putea intra în circuitul european al concursurilor traditionale de anduranță ecvestră, aducând și România între țările cu tradiție, în sportul ecvestru. Vă mulțumim pentru participare. Ne bucurăm mult  că veți fi alături de noi și de elita sportivilor europeni, într-o confruntare ecvestră de mare spectacol.