În ciuda crizei imobiliare, în comuna Domnești activitatea de construcții este ­deosebit de dinamică. Pe lângă investițiile private, sunt în curs și lucrări ample de in-frastructură.

„Comuna s-ar fi dezvoltat mai rapid dacă ar fi existat legături rutiere mai rapide cu Capitala”, ne spune primarul Comunei Domnești, Constantin Ninel Boșcu. Deși es-te în funcție doar din martie 2009, fostul viceprimar și-a dat seama că numai asigurând o infrastructură corespunzătoare poate să atragă investiții

Astfel, arterele principale și străzile laterale sunt asfaltate. De remarcat că Domnești se află pe primul loc în județul Ilfov din punct de vedere al suprafeței de dru-muri modernizate, fiind vorba de 24,5 kilometri.

Se vor asfalta în perioada următoare strada Brânduşelor, Floare de Colţ, Panduri, Baboi şi intrările Pescăruşului şi Albatrosului. 

Numai anul trecut au fost eliberate peste 350 de autorizații de construire. În paralel, se lucrează intens la canalizare și rețeaua de apă, inclusiv la stația de pompare și de epurare a apelor reziduale. Investiția de 17 milioane de euro este asigurată integral din fonduri europene. La finalul lucrărilor, aproximativ 85% din gospodăriile din Dom­nești vor beneficia de apă curentă și canalizare, lungimea rețelelor fiind de 26,4 km. 

În momentul când vor exista încă două puncte de legătură cu șo­sea­ua de centură a Bucureștiului și cu DJ 602, distanța se va ­scurta la numai 20 de minute. Aceasta va atrage și mai mulți doritori să-și mute reședința în Domnești. Nu sunt uitate nici zonele de agrement, comuna urmând să se îmbogățească cu două noi par-curi în zona Sârbi, respectiv pod Ciorogârla.