Deputații PDL au depus un proiect de lege care prevede ca impozitul pe venitul agricol să intre în bugetul primăriilor, nu în cel de stat, a anunțat democrat-liberalul Gheorghe Ialomițianu.

„Parlamentarii PDL au depus spre dezbatere și adoptare modificarea Legii 571 pe 2003 privind Codul fiscal, inițiativă care prevede ca impozitul pe venitul agricol să devină impozit la primării și nu la bugetul de stat, așa cum s-a aprobat prin ordonanța 8 din februarie 2013”, a anunțat Gheorghe Ialomițianu.

Deputatul democrat-liberal a ținut să sublinieze că PDL nu a fost de acord cu introducerea impozitului pe venitul agricol, considerând că fermierii mici nu pot suporta această taxă.

„USL a adoptat aceas­­tă lege. PDL consideră că trebuie să se facă o dreptate pentru primării și pentru fermierii ­mici. (…) Primăriile din zonele agricole, considerate cele mai sărace primării din punct de vedere financiar, ar trebui să beneficieze de acest impozit pentru a avea resurse financiare suficiente pentru investiții în infrastructura rurală. Considerăm că acest impozit, dacă va rămâne la primării, va fi colectat mult mai bine de către primari, pentru că există avantajul că acești bani rămân în bugetul primăriei. Fermierii cu venituri mici care suportă acest impozit vor beneficia de lucrări pentru că impozitul va finanța lucrările din localitățile lor”, a explicat Ialomițianu.

El a adăugat că, potrivit estimărilor Ministerului de Finanțe, „primăriile vor primi resurse financiare la nivel de 500 de milioane de lei”.

„La întâlnirea pe teme economice cu Victor Ponta, premierul s-a angajat că va susține această inițiativă. Atragem atenția premierului să nu reducă cotele defalcate sau sumele defalcate odată cu aprobarea bugetului de stat, că ar fi o mare greșeală”, a mai declarat Gheorghe Ialomițianu.