Liderii USL au discutat despre convocarea alegerilor parlamentare parţiale pentru cinci din cele şapte mandate vacante. S-a propus ca acestea  să aibă loc cel târziu la începutul lunii noiembrie, subiectul urmând să fie tranşat la prima şedinţă a Uniunii.

PNL a invocat în mai multe rânduri, în şedinţele USL, necesitatea organizării alegerilor parţiale pentru mandatele vacante, dar o decizie a fost amânată de social-democraţi. Liderii Uniunii urmează să tranşeze acest subiect în prima şedinţă a alianţei, având în vedere faptul că vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat ca odată cu alegerile parţiale pentru parlamentare să aibă loc şi alegerile locale parţiale pentru o serie de localităţi.

Trei din cele cinci mandate USL vacante acum, pentru care trebuie să se organizeze alegeri nominalizate, aparțin liberalilor. PNL urmează să propună candidați pentru colegiile eliberate în Hunedoara, de Dan Radu Ruşanu, în Ilfov, de Eduard Hellvig şi în Satu Mare, de Ovidiu Silaghi. La rândul său, PC va propune candidatul din partea USL în colegiul eliberat de Dan Voiculescu, în Bucureşti. În total, la nivelul celor două Camere ale Parlamentului sunt vacante şapte mandate de deputaţi şi senatori, însă în cazul colegiilor în care au fost aleşi George Becali şi Olosz Gergely au fost aleşi câte doi parlamentari pentru acelaşi colegiu. Potrivit modificărilor aduse Statutului parlamentarilor, în aceste cazuri nu mai pot fi organizate alegeri parţiale.