În cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că România riscă să intre în criză prin măsurile propuse de Guvernul condus de Mihai Tudose. La rândul lor, reprezentanții mediului de afaceri au criticat și ei măsurile propuse de Executiv.

„Eu sunt foarte preocupat de calul care trage. Nicio societate nu se mișcă înainte fără oameni de afaceri, fără antreprenori. (…) Statul trebuie să creeze o administrație prietenoasă, care să nu fie o frână în calea inițiativei individuale pe care o au oamenii, ci o trambulină. (…) România riscă să intre în criză și nu sunt un proroc. Nu ai cum să susții cheltuieli publice așa cum sunt ele astăzi, nu vorbesc despre cele care urmează a fi prognozate, nu ai cum, nu se poate, decât dacă te îndatorezi sau dacă iei șapte piei de pe firme. Dar dacă iei șapte piei de pe firme, ce vor face firmele? O să își închidă porțile, o să apeleze la măsuri din zona gri. Cei care au investit din alte țări își vor căuta alte locații să investească, pentru că ăsta este capitalul, întotdeauna caută să își reducă costurile, să își maximizeze profitul”, a afirmat Orban, la dezbaterea „SOS, mediul de afaceri în pericol!”, organizată la Parlament.

El a admis că în perioada în care PNL s-a aflat la guvernare au fost luate măsuri favorabile mediului de afaceri, după care s-a recurs la creșterea „facturii sociale”. Orban a mai  precizat că în România Codul fiscal a fost modificat de aproape 250 de ori, în 27 de ani de tranziție, iar aceste schimbări s-au realizat fără studiu de impact și fără consultarea mediului de afaceri.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.359