Soros, vinovat de campania împotriva liderului PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut sus și tare că nu deține acțiuni la purtător la compania Tel Drum și nici nu are afaceri în Brazilia sau a transferat bani în această țară.

El îl acuză pe miliardarul George Soros că ar fi în spatele unei campanii de denigrare dusă împotriva sa.

În susținerea afir­mațiilor sale, Dragnea a adus ca argument faptul nu poate să existe în România o societate sau o persoană care să aibă acțiuni de care instituțiile statului să nu știe.

„Nu am nicio acțiune la purtător la nicio societate și m-am interesat în ultimele zile ca să înțeleg și eu cum este cu aceste acțiuni la purtător, am auzit tot felul de aberații. Și mi-au explicat specialiști — cel puțin în România nimeni nu poate să aibă niște acțiuni să le țină ascunse. (…) Nu poate să existe în România o societate sau cineva care să aibă acțiuni de care instituțiile statului să nu știe, iar eu nu am acțiuni la purtător”, a precizat Dragnea, la finalul ședinței coaliției de guvernare, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Dragnea nu este acționar la Tel Drum

„Se vorbește de 12 ani, această ciorbă s-a reîncălzit de atâtea ori încât nu mai are niciun gust. Au fost anchete, au fost dosare începute și închise, au fost oameni audiați, cercetați, s-au dat NUP-uri, pentru că nu aveau ce să facă mai departe, pentru că nu am acțiuni la Tel Drum, nu sunt nici în spatele, nici în fața, nici în stânga, nici în dreapta acestei societăți. (…) Ca să vorbim despre un document, asta înseamnă că o instituție a statului trebuie să și-l însușească. Erau niște hârtii scrise la dictare, nu știu cine le-a dictat, cine le-a scris. Am văzut un comunicat al MAI în care DGIPI spune că nu este un document al acestei structuri, am înțeles că nici ale vreunei alte structuri din MAI nu sunt acele hârtii, deci practic este o anonimă. O mare parte din ceea ce se spune în acele hârtii sunt aspecte deja cercetate de-a lungul anilor”, a arătat președintele PSD.

În Brazilia, a vizitat un sat de pescari!

Președintele Camerei Deputaților a reafirmat că nu are afaceri și nici nu a transferat bani în Brazilia sau vreo altă țară.

„Din câte îmi aduc aminte, nu am ascuns niciodată că am mers în această țară. Am avut îndrăzneala să merg și în alte țări. Nici lucrul ăsta nu l-am ascuns. N-am transferat bani în Brazilia, n am transferat bani în nicio altă țară. (…) Am fost ca milioanele de turiști în această țară și acolo am mers, de obicei, în niște sate pescărești, pentru că am acest hobby cu pescuitul. N-am fost în niciun club din Brazilia, am fost o singură dată în România, acum mulți ani, într un club din Mamaia și n-o să mai merg niciodată”, a afirmat Dragnea.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.359