Biserica este, ca întotdeauna, dedicată educației religioase a copiilor și tinerilor. Continuând tradiția, preoții din Protopopiatul Ilfov Sud i-a ajutat pe micii credincioși să descoperere bogăția Ortodoxiei Române și frumusețea unică a culturii și a tradițiilor unor zone fascinante din țara noastră. Aproximativ o sută de tineri au avut bucuria, la sfârșitul verii și începutul toamnei, de a trăi în Raiul desfătărilor duhovnicești.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 469, ediția print

Aceștia au petrecut, așadar, câteva zile în lumină, speranță, liniște și împăcare, cunoscând oameni frumoși, înalți spiritual, și vizitând locuri minunate, încărcate de istorie, cultură și spiritualitate. Taberele „Credință prin joc”, organizate de Protoieria Ilfov Sud în Bragadiru și Pantelimon Sat, le-a oferit posibilitatea de a se antrena în diverse activități derulate de Asociația ”JoyCamps Romania”. Potrivit Basilica.ro, prima tabără, des­fășurată în perioada 26-31 august, a fost găzduită de Parohia „Sfântul Dimitrie”, din Bragadiru. Programul primelor cinci zile ale taberei a cuprins de la cursuri de prim ajutor, până la colocvii de istorie și spiritualitate. Ultima zi, însă, a fost rezervată pentru un pelerinaj impresionant la Mănăstirile din Argeș. Întreaga activitate a culminat cu participarea la Sfânta Liturghie, când tinerii ­s-au împărtășit, mulțumind lui Dumnezeu pentru ex­periența avută.

Cea de-a doua tabără s-a desfășurat la Parohia „Sfântul Pantelimon”, din Pantelimon Sat, în perioada 2 – 7 septembrie. Tinerii din această tabără au mers în pelerinaj la mănăstirile vâlcene. Părintele Ioan Bondar, Protopopul Protopopiatului Ilfov Sud, sub îmdrumarea căruia s-au aflat copiii și duhovnicii lor, a  evidențiat cu acest prilej importanța colaborării cu tinerii care reprezintă „viitorul Bisericii și al națiunii noastre”. „Prin organizarea de tabere și activități educaționale Biserica dorește să încurajeze copiii și tinerii să își trăiască viața în comuniune de iubire cu Dumnezeu și oamenii”, a spus părintele Ioan Bondar, Protopopul Protopopiatului Ilfov Sud.

Doar așa putem stabili valorile morale și sociale pentru ei

De asemenea, ­Marian-Dumitru Rugină, președintele Asociației „JoyCamps Romania”, a pus accent pe rolul educației nonformale în pastorația copiilor și tinerilor. „Echipa ­JoyCamps a derulat vara aceasta 17 tabere pe tot teritoriul României, având ca beneficiari un număr de peste 3.500 de copii. Am văzut în fiecare loc pe unde am trecut această nevoie tot mai acută a împletirii pastorației cu educația nonformală”. JoyCamps Romania este o organizație de tineret cu sediul în comuna Tulgheș, județul Harghita, care prin paleta largă de activități pe care o desfășoară are scopul de stabili ca repere pentru tineri valorile morale și sociale, scrie Basilica.ro.