Partidul Național Liberal acuză deputaţii PSD din Comisia de învăţământ că au refuzat discutarea Ordonanţei 94/2015 care permite renunţarea la titul de doctor. Deputatul PNL Raluca Turcan afirmă că se recurge la această stratagemă pentru ca ordonanța să fie aprobată tacit.

Turcan a spus, la o conferinţă de presă la care au participat cei 7 reprezentanţi ai PNL din comisia de învăţământ, că vicepreşedintele comisiei, Sorin Iacoban (PSD), care a preluat prerogativele de preşedinte după numirea fostului preşedinte Sorin Grindeanu ca ministru, a refuzat să pună pe ordinea de zi dezbaterea acestei ordonanţe şi, cel mai probabil, această ordonanţă va fi aprobată tacit.

„Reprezentanţii PSD au refuzat în mod repetat să discute ordonanţa 94, care îl spală de plagiat pe Victor Ponta. Mâine, în plen, cel mai probabil Ordonanţa va fi aprobată tacit. Ordonanţa, pe lângă faptul că îl spală de plagiat pe Victor Ponta, aduce lovituri standardelor educaţiei şi noi aveam amendamente”, a spus Turcan.

Ea a arătat că ordonanţa a fost emisă fără dezbatere publică, în mod netransparent şi nu a existat elementul urgenţei, iar acum este lăsată să fie adoptată tacit, fără posibilitatea de a fi amendată. Prin urmare, PNL va cere miercuri dezbaterea ordonanţei în plen, fără raportul comisiei, şi va solicita în scris preşedintelui Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a vicepreşedintelui comisiei, Sorin Iacoban (PSD).

 

Secretarul Camerei, Nicolae Mircovici, condiționa dezbaterea acestei ordonanțe doar sub rezerva primirii raportului de la comisie. Termenul de adoptare a Ordonanţei expiră pe 2 martie, iar, dacă nu va fi adoptată în şedinţa Camerei de miercuri, Ordonanţa va fi adoptată tacit, deoarece până la 2 martie nu mai are loc altă şedinţă.