Biroul Permanent Național al PNL a adoptat, luni, trei rezoluții, iar una dintre acestea se referă la respingerea proiectului legii grațierii, care se află în dezbateri la Senat.

„În opinia noastră, grațierea trebuie să fie un act de clemență, un instrument prin care să ajungem la depopularea penitenciarelor și la îmbunătățirea condițiilor de viață din penitenciare. Prin proiectul PSD, îmbunătățit, aș spune, în ghilimele, de către domnul Șerban Nicolae, observăm că în grațiere intră pedepsele și pentru fapte de corupție și pentru abuz în funcție și pentru mărturie mincinoasă. Eu nu cred și noi nu credem că este o coincidență că sunt exact infracțiunile de care sunt acuzați capii conducerii alianței de guvernare”, a spus Raluca Turcan. Ea a precizat că proiectul PSD este „o făcătură” și va fi respins de parlamentarii PNL

O altă rezoluție adoptată este cea legată de PNDL și de cei 30 de miliarde de lei care urmează să fie cheltuiți de către Ministerul Dezvoltării.

„Solicităm public Ministerului Dezvoltării și premierului să prezinte o sinteză a proiectelor depuse și colectate la minister, din partea autorităților și, de asemenea, o detaliere a fiecărui proiect, astfel încât să fie realizată o ierarhie a importanței acestor proiecte pentru a exista garanția că banii nu vor fi acordați pe criterii politice, ci pe criterii de eficiență și de dezvoltare locală. (…) PNL va sprijini primarii ale căror proiecte vor fi respinse fără niciun fel de rațiune în atribuirea acestor bani”, a menționat Turcan. Cea de a treia rezoluție se referă la faptul că PNL va sprijini, în Parlament, creșterea salariilor primarilor.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.343