Deputatul Cătălin Rădulescu, în concediu, ca să-și facă analizele

Deputatul cu mitralieră, Cătălin Rădulescu, a anunțat, într-un comunicat transmis presei locale din Argeș, că se autosuspendă din PSD până la clarificarea tuturor aspectelor legate de declarațiile pe care le-a făcut în spațiul public, dar el susține că declarațiile sale au fost distorsionate.

Pe de altă parte, deputatul Cătălin Rădulescu a intrat opt zile în concediu, solicitarea sa în acest sens fiind aprobată luni de Biroul permanent al Camerei Deputaților. El a solicitat opt zile de concediu cu plată, pentru a-și „putea face analizele în străinătate” deoarece „starea sa de sănătate nu este prea bună”, dar, deoarece a beneficiat deja de trei zile de concediu, Biroul permanent a aprobat cinci zile de concediu cu plată și trei zile de concediu fără plată.

„Fraze atașate securistic”

În comunicatul său, Cătălin Rădulescu încearcă să se disculpe. El susține că interviul său a fost „lucrat securistic” de jurnaliștii de la „Adevărul”. „Regret faptul că au fost interpretate cuvintele mele în alt sens, total distorsionat și neadevărat, fiind luate fraze din subiecte diferite, dintr un interviu de 90 de minute, și atașate în mod securistic într-un filmuleț de 2 minute. Îmi cer scuze persoanelor de bună credință care s-au simțit lezate prin interpretarea nedreaptă a cuvintelor mele, în decursul carierei mele și până la aceasta vârstă nefiind implicat niciodată în niciun fel de act de tulburare a liniștii publice”, susține deputatul PSD, în comunicat. El continuă, declarând că se autosuspendă, pentru a nu prejudicia imaginea PSD. „Întrucât am o vechime de 21 de ani în PSD, nu doresc ca imaginea partidului și a președintelui PSD să fie prejudiciate în niciun fel, mă autosuspend până la clarificarea aspectelor ce țin de acest scandal mediatic, pentru a dovedi buna mea credință și faptul că interpretarea dată cuvintelor și opiniilor mele a fost denaturată, pentru a-mi decredibiliza imaginea și activitatea politică. Rămân fidel principiilor, programului și conducerii PSD”, se arată în comunicat.

Rădulescu susține, totodată, că „orice anchetă privind declarațiile și opiniile politice ale unui parlamentar este ilegală și neconstituțională”, invocând în acest sens prevederi din Constituție.

Armele deputatului, confiscate

Polițiștii din cadrul IPJ Argeș s-au autosesizat după ce Rădulescu a declarat că deține un AKM păstrat de la Revoluție și este gata să tragă oricând cu el în cei care demonstrază împotriva Guvernului Grindeanu și au verificat legalitatea deținerii armelor de către deputat. În urma verificărilor, polițiștii i-au anulat lui Rădulescu dreptul de a deține arme, acesta fiind amendat cu 2.500 de lei. De asemenea, IPJ Argeș a sesizat Parchetul General cu privire la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.343