Regia Autonomă de Transport București (RATB) înființează, începând din 22 mai 2017, linia preorășenească 418, care va asigura transportul călătorilor între comuna Berceni și Stația Romprim din Sudul Capitalei.

Potrivit RATB, aceasta este cea de a 19-a linie preorășenească asigurată de RATB și va funcționa între stațiile „Romprim” și „Berceni”, pe Șos. Olteniței, Str. Ion Iriceanu, Șos. Berceni, Comuna Berceni. Astfel, numărul localităților pentru care RATB asigură transportul către Capitală a ajuns la 14.

În prezent, RATB se află în discuții și cu alte localități pentru înființarea de noi linii, printre care Pantelimon, Chiajna și Jilava.

Regia mai precizează că, pentru deschiderea procedurii de înființare a liniilor preorășenești, este necesară, în primul rând, o solicitare în acest sens adresată RATB de către primăria localității interesate să beneficieze de serviciul de transport.

„Primarul general Gabriela Firea a creat deja cadrul legal, la sfârșitul lunii martie, când a propus Consiliului General al Municipiului București, iar aceasta a aprobat proiectul de hotărâre de înființare a 56 de trasee între Capitală și diverse localități ilfovene”, precizează reprezentanții Regiei.

Tariful unei călătorii pe liniile preorășenești este stabilit la 1,50 lei, iar abonamentele lunare au următoarele tarife: abonamente pentru o linie – 35 de lei, pentru două linii – 95 de lei, iar pentru toate liniile – 125 de lei.