Halterofilii au îmbogățit palmaresul României cu încă 17 medalii obținute la Campionatele Europene. În ciuda faptului că s-au confruntat cu anumite probleme medicale și financiare, sportivii noștri au bătut recordul absolut.

 

„Este un rezultat extraordinar, 17 medalii la Europenele de haltere este un record absolut pentru România. Cele mai multe luasem 15, anul trecut, iar anterior erau 13, câștigate înainte de Revoluție. La Split a fost o competiție la care am evoluat strălucit, sunt șase medalii de aur. La probe olimpice am luat 7 medalii și sunt foarte mulțumit. Măcar să avem tot timpul rezultate ca acestea. Este ceva fantastic să avem 7 medalii la probe olimpice. Noi ne gândeam la 4-5, dar așa a fost competiția, și am luat 7. Fiecare concurs are surprizele lui. Dintre cele neplăcute pentru mine este faptul că mă așteptam să ia medalie Aanei și chiar Croitoru, dar n-au luat. În schimb, am avut surprize plăcute de exemplu cu Dumitru Captari, la care sincer nu mă așteptam să câștige. Alte surprize au fost medaliile luate de Bianca Molie, de Loredana Toma… Noi ne dorim înaintea competițiilor să câștige medalii, dar la final aurul este un mare bonus”, susține președintele Federației Române de Haltere, Nicu Vlad.

Șase medalii de aur, patru de argint și șapte de bronz pentru România

Campionatul European de Haltere de la Split (Croația) s-a încheiat vineri. Echipajul nostru a câștigat 17 medalii, dintre care, șase de aur, patru de argint și șapte de bronz. Delegația țării noastre a fost formată din 12 sportivi. Echipajul feminin a fost alcătuit din sportivele Monica Csengeri (cat. 48 kg), Elena Ramona Andrieș (48 kg), Mădălina Bianca Molie (58 kg), Irina Lăcrămioara Lepșa (58 kg), Florina Hulpan (63 kg), Loredana Toma (63 kg). Echipajul masculin a fost format din sportivii Ilie Ciotoiu (56 kg), Ionuț Ilie (62 kg), Florin Croitoru (62 kg), Răzvan Martin (77 kg), Dumitru Captari (77 kg), Nicolae Onica (94 kg). Sportivii și antrenorii au plecat din țară cu obiectivul câștigării a șase medalii.

Nicu Vlad, președintele Federației Române de Haltere: „Se va rezolva și cu premierea medaliaților. Este o recompensă binemeritată”

Pentru performanțele lor, sportivii vor fi recompensați conform prevedrilor legale. „Sportivii și-au dat tot interesul la această ediție, chiar dacă am întâmpinat tot felul de probleme. Banii de la buget au venit foarte târziu, ne-am confruntat cu absența banilor pentru indemnizațiile sportivilor, dar le-am dus la capăt. Am avut probleme și cu accidentările… Deci am avut și necazuri, dar război fără răniți nu există. Dar până la urmă fiecare și-a văzut de treaba lui și au reușit. Sunt convins că în următoarea perioadă se va rezolva și cu premierea medaliaților. Este o recompensă binemeritată, normal. Abia am venit, azi sau mâine o să trec și pe la Ministerul Tineretului și Sportului să discut de această problemă și cu domnul ministru”, mai spune Nicu Vlad.