Refacerea sistemului na­țional de irigații nece­sită investiții de 50 de miliarde de euro, a afirmat pre­ședintele Ligii Aso­cia­țiilor Producătorilor Agri­coli din România ­(LAPAR), Laurențiu Baciu, la con­fe­rința PRIA Agriculture.

„Îți trebuie 50 de miliarde de euro ca să refaci sistemul național de irigații și noi tot umplem televizoarele cu un miliard pe șapte ani. Ce am făcut? Noroc că mai mult se gândește Cel de Sus la noi, decât noi la noi”, a spus acesta. La rândul său, fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că prin PNDR 2014 — 2020 s-au alocat 435 de milioane de euro pentru irigații și actualul minister are o provocare uriașă.

„S-au deschis abia acum sesiunile pentru Organizațiile Utilizatorilor de Apă, s-au alocat 150 de milioane și nu sunt proiecte decât pentru 80, din câte știu. Deci, aici este provocarea: să îi cheltuim pe cei pe care noi i-am negociat”, a subliniat Constantin. Potrivit fostului șef de la Agricultură, suma de un miliard de euro este suficientă pentru reabilitarea infrastructurii acelor hectare viabile din punct de vedere economic.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.371