Nu mai e scăpare: retrogradează șase echipe!

Speranța unora din Liga I de a se păstra sistemul cu 18 echipe, (și) din sezonul următor, a fost spulberată: Adunarea Generală Extraordinară a LPF a votat, marţi, păstrarea sistemului competiţional cu 14 echipe în Liga I, la finalul acestei ediţii urmând să retrogradeze șase echipe și să promoveze două din liga secundă.

De ce să nu o recunoaștem, în hora retrogradării se află, în aceste condiții, și ilfovenele Concordia Chiajna și Viitorul Voluntari, care pot „aluneca” oricând în liga a II-a. De altfel, Concordia se află acum pe loc retrogradant, iar Viitorul are trei puncte peste ultimul loc (13) ce va duce în eșalonul secund.

„A rămas sistemul cu 14 echipe cu play-off și play-out din sezonul 2015-2016. Se vor înjumătăţi punctele și se pleacă cu golaveraj zero din faza a doua. Primele opt intră în play-off și restul se vor lupta pentru retrogradare. Acum, la finalul acestui campionat, vor retrograda șase echipe și vor promova două. Au fost unii care voiau păstrarea sistemului cu 18 echipe, dar nu au zis nimic când s-a votat. Rămâne sistemul stabilit“, a declarat unul dintre dintre membrii Adunării Generale a LPF.

La sfârșitul lunii octombrie 2014 a anului trecut, mai multe cluburi din Liga I și-au exprimat intenţia de păstrare a sistemului competiţional cu 18 echipe, în sezonul viitor, chiar dacă reducerea la 14 formaţii a fost aprobată înaintea acestei ediţii de campionat.

Liga Profesionistă de Fotbal s-a opus continuării cu sistemul competiţional cu 18 echipe în Liga I, invocând și o clauză din contractul de vânzare a drepturilor TV, prin care cumpărătorul, Intel Sky Broadcast, solicita reducerea numărului de formaţii la 14.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat, la 29 mai 2014, în urma propunerii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, ca, din sezonul 2015-2016, în Liga I să evolueze 14 echipe, urmând ca în ediţia 2014-2015 dintre cele 18 echipe participante să retrogradeze șase formaţii și să promoveze două din Liga a II-a.

Pentru a anula decizia luată în Comitetul Executiv al FRF, membrii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, adică reprezentanţii celor 18 echipe din Liga I, ar fi trebuit să voteze păstrarea sistemului actual, care ulterior să fie ratificat într-o ședinţă a FRF.

 

Întăriri pentru Concordia Chiajna

 

Concordia Chiajna se află în Cipru, la Larnaca, ultimii transferați fiind Daniel Lung (27 de ani), fundaș dreapta, care și-a reziliat în vară contractul cu Rapid, Alexandru Vagner (25 de ani) venit de la FC Brașov și Nicolae Mușat (28 de ani), fundaș, care a activat ultima dată la Universitatea Cluj.