Ingrediente:
roșii, bulion, sare
frunze de țelină, pătrunjel (la alegere)
aspirină.
Mod de prepare:
Ia cele mai frumoase și mai sănătoase roșii din frigider și pune-le într-un vas la opărit timp de câteva secunde. Curăță-le apoi de coajă, taie-le în două, pe lățime și scoate-le semințele atât cât poți. Taie roșiile cubulețe și așează-le în borcane. Pune-le peste bulionul preparat în prealabil după rețeta prezentată anterior, până se um-ple borcanele și presară puțină aspirină zdrobită. Apoi pune borcanele la fiert după cum urmează: Ia o cratiță încăpătoare, pune un șervet de pânză și așează borcanele peste el ca să nu se spargă. Toarnă apă până la nivelul capacelor. Lasă să fiarbă foarte încet, timp de 20 de minute. Ulterior oprește focul și lasă-le la răcit. Șterge-le și du-le la loc răcoros unde le poți păstra toată iarna.