⬤ CJI anunță că ”se va lucra intensiv, (…) atât cât vor permite condițiile meteorologice”

Consiliul Județean Ilfov continuă investițiile în proiectele de infrastructură rutieră și anunță emiterea Ordinul de începere a lucrărilor pe DJ 401A, ceea ce înseamnă că, pe acest tronson de drum ”se va lucra intensiv, (…) atât cât vor permite condițiile meteorologice”.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 576, ediția print

”În primă fază, se vor efectua lucrări la canalizarea pluvială în localitatea Vidra, urmând (…) să se demareze lucrările și pe raza localităților Crețești și Bragadiu, tot la canalizare pluvială. DJ 401A este drum județean esențial pentru Ilfov din punct de vedere al conectivității teritoriale, fiind o variantă la Centura de Sud a Bucureștiului. Acest drum județean străbate șase localități din județul Ilfov: comunele Vidra, Jilava, Domnești, Clinceni și orașele Măgurele și Bragadiru. Amintim că acest proiect de infrastructură rutieră a întâmpinat o serie de probleme de-a lungul timpului. În urma rezilierii contractului de execuție lucrări în 2019, Consiliul Județean Ilfov a demarat procedura de revizuire a proiectului tehnic și l-a adus la standardele actuale, ținând cont de creșterea valorilor de trafic, de Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și de necesitățile locuitorilor din zonă. S-a efectuat o expertiză tehnică a lucrărilor executate, iar în urma acesteia a fost încheiat contractul de prestări servicii pentru realizarea Reviziei Proiectului Tehnic”, precizează reprezentanții CJI.

Proiectul are o valoare de peste 135 de milioane de lei, fără TVA, iar lucrările vor dura doi ani de la momentul emiterii ordinului de începere și presupun: 28 km de drum județean reabilitat și modernizat; peste 260.000 mp de carosabil și piste de biciclete; peste 64.000 mp de trotuare; 145 de străzi laterale reabilitate, în suprafață de peste 12.000 mp; 2.807 accese reabilitate, la proprietăți, în suprafață de aproape 40.000 mp; aproape 55 km de rețea de canalizare pluvială; 51 km de borduri 20×25; 91 km de borduri 10×15; 1.548 de stâlpi de iluminat public; amenajarea a peste 43.000 mp de spații verzi sau plantarea a aproape 5.000 de copaci.