În urmă cu mai puțin de doi ani, Mircea Rădulescu anunța că FC Voluntari se va bate, într-o zi, pentru promovarea în Liga I, dar atunci nimeni nu-l băga în seamă, pentru că formația din orașul limitrof Capitalei se afla în plutonul Ligii a III-a. Acum, declarația sa pare a începe să aibă un sâmbure de adevăr.

Proaspăt promovată în Liga a II-a, FC Voluntari a uimit mai întâi prin decizia de a-și concedia antrenorul cu care reușise promovarea (Adrian Iencsi), numind în locul său un tehnician tânăr, Ilie Poenaru, un fost prim-divizionar fără o carte de vizită notabilă, nici ca antrenor, nici ca jucător.

Apoi, a surprins declarația lui Claudiu Niculescu, antrenorul celor de la CS Mioveni care, înainte de disputa directă din Cupa României, spunea: „Întâlnim un adversar foarte dificil. Îi cunosc foarte bine, sunt o echipă cu un buget important şi cu stabilitate financiară. Au adus jucători buni, pe unii dintre ei îi cunosc, au evoluat în Liga 1. Sunt jucători de valoare şi eu cred că echipa lor se va bate la promovarea în Liga I, alături de Academica şi Săgeata”, spunea Niculescu, care nu prea era luat în seamă, pentru că Voluntariul tocmai ce începuse liga secundă și acumulase doar o victorie din trei jocuri…

Dar victoriile s-au strâns, iar Voluntariul a ajuns să fie lider după 9 runde! Secretul îl știe tehnicianul Ilie Poenaru. „Totul s-a realizat prin muncă, cu o foarte bună organizare. Am putut să lucrăm în linişte şi am reuşit astfel să creăm un grup foarte solid. Îmbinăm perfect tinereţea unora cu experienţa altor jucători şi este normal să apară şi rezultatele. În momentul de faţă, avem o infrastructură în cons-

trucţie, cu un stadion care va deveni şi mai cochet. Beneficiem de toate condiţiile necesare pentru a face performanţă. Avem terenuri de antrenament şi în Pipera, acolo unde disputăm, de altfel, şi meciurile oficiale. Sponsorul principal este Primăria Voluntari, domnul Florin Pandele ne pune la dispoziţie tot ce ne trebuie”, a declarat Poenaru. “La nivel de antrenorat, mi-au plăcut mulţi tehnicieni pe vremea când jucam, Olăroiu, Sorin Cârţu, Dorinel Munteanu. Eu acum am şi un staff foarte bun şi e normal să avem rezultate pe măsură. Eu am lucrat cu Diniţă, la Liga 1, apoi am fost principal la Clinceni, după care Iencsi m-a rugat să vin aici să-l ajut. După despărţirea de Adi, s-a vrut să mi se dea o şansă, pentru că s-a văzut cum am lucrat cu el la această echipă. La selecţia jucătorilor m-a interesat foarte mult caracterul lor”, a adăugat Ilie Poenaru, la Sport Total FM. 

Florin Maxim, Sorin Rădoi (căpitanul echipei, foto), Codruț Lircă, Tibi Bălan, Dinu Todoran sunt câțiva dintre fotbaliștii extrem de experimentați care bat la porțile primei ligi. După Bragadiru, Otopeni, Brănești și Chiajna, iată că și Voluntariul vrea să se înscrie pe lista formațiilor ilfovene care au ajuns în prima ligă.