Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, nr. 707, ediția print

Bragadiru

”De praznicul Înălțării Domnului și Zilei Eroilor, un sobor de preoți (…) a oficiat o slujbă de pomenire la Troița Eroilor Neamului din parcul din fața Primăriei. Au fost depuse mai multe coroane de flori, în semn de respect și recunoștință pentru cei care și-au sacrificat viața pentru libertatea și valorile noastre. Sacrificiul acestor eroi este de o importanță covârșitoare pentru generațiile următoare. Ei ne-au lăsat moștenirea libertății și demnității, iar datoria noastră este să păstrăm vie amintirea lor și să ne asigurăm că valorile pentru care au luptat rămân pilonii pe care ne construim viitorul”, a precizat primarul orașului Bragadiru, Gabriel Lupulescu.

 

Chitila

”De Sfânta Sărbătoare a Înălțării Domnului, cu ocazia Zilei Eroilor, aduc un omagiu ostașilor noștri care au plătit cu viața pentru libertatea poporului român și pentru suveranitatea statului. Cu credință și dragoste față de țară, prin jertfa lor au creat România independentă. Curajul lor este un exemplu de dăruire, de apartenență la identitatea națională și de dragoste față de țară.

Datoria noastră, a tuturor, este de a menține vie memoria acestora și de a arăta că înțelegem sensul jertfei lor prin implicare civică responsabilă. În această zi de profundă semnificație, ne înclinăm, cu recunoștință și respect în fața memoriei acestor curajoși apărători ai neamului nostru”, a transmis Emilian Oprea, primarul orașului Chitila.

Domnești

”Este zi de sărbătoare pentru creștini, Înălțarea Domnului Iisus Hristos și o dată cu aceasta și Ziua Eroilor. Am comemorat și noi eroii căzuți pe front, în luptă, prin depunerea de coroane de flori, ca semn de recunoștință și apreciere pentru sacrificiul făcut. La Cimitirul Eroilor din Parohia Izvorului Tămăduirii și la Troiță, monumentul din vatra satului. Am participat împreună cu membrii Consiliului Local, preoți, cetățeni și Corul Școlii Gimnaziale, copii care au cântat și dansat extraordinar de frumos, la acest moment important. Este responsabilitatea noastră să păstrăm tradiția comemorării eroilor neamului nostru, arătând astfel că sacrificiul lor nu a fost în zadar, și mai mult, că le urmăm exemplul de curaj și de datorie, în oricare circumstanțe suntem supuși”, a spus domneștenilor primarul Adrian Ghiță.

Măgurele

”De sfânta sărbătoare a Înălțării Domnului, să nu uităm că este și Ziua Eroilor, în care ne luăm un moment pentru a onora vitejia și jertfa celor care ­ne-au apărat țara. Am depus, alături de viceprimarul Marius Mihai și de colegii din administrația locală, o coroană de flori la Monumentul Eroilor, din Piața Centrală. Am fost însoțiți de preoți, care au rostit un cuvânt de mulțumire și de binecuvântare pentru sufletele celor care și-au dat viața pentru ca noi să putem trăi astăzi liberi și demni. A ne omagia istoria și eroii care au scris-o este, în opinia mea, o datorie firească. Să nu uităm niciodată că drumul țării noastre până la a ajunge să se numească ”stat” a fost lung și deloc ușor. Să le povestim ­despre acest drum, când este cazul, și celor mai tineri!”, a comentat importanța Zilei Eroilor, primarul orașului Măgurele, Narcis Constantin.

Moara Vlăsiei

”Glorie eternă înain­tașilor noștri care s-au sacrificat pentru binele generațiilor următoare! Astăzi, de Ziua Eroilor, le-am cinstit memoria la monumentele din comună”, a precizat Andrei Filip, primarul comunei Moara Vlăsiei.

Pantelimon

”Este o zi care ne amintește de puterea credinței, de speranță și de legătura noastră cu Dumnezeu. În același timp, sărbătorim și Ziua Eroilor, un moment de omagiu adus celor care și-au sacrificat viața pentru patrie și pentru valorile noastre naționale. Este datoria noastră să le păstrăm vie memoria și să ne asigurăm că sacrificiul lor nu va fi uitat! Aceste sărbători să ne lumineze inimile și să ne îndrume pașii spre credință, înțelegere și armonie”, a transmis primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan.