Samsung Electronics va reduce preţurile smartphone-urilor Galaxy S6 pentru a combate încetinirea livrărilor și creșterea vânzărilor dispozitivelor iPhone ale Apple. Decizia a fost luată deoarece compania sud-coreeană a înregistrat al cincilea declin consecutiv al profitului trimestrial.

Compania a anunțat că va „ajusta” preţurile pentru telefonul S6 și modelul cu ecran
curbat S6 Edge, pentru a menţine creșterea vânzărilor. Profitul net al Samsung Electronics a scăzut în trimestrul încheiat în iunie cu 4%, la 5.630 miliarde de woni (4,9 miliarde de dolari). Rezultatul este sub așteptările analiștilor, provocând cel mai mare declin al acţiunilor companiei din ultimele patru luni. Titlurile Samsung au scăzut cu 3,8% în urma informaţiilor, iar de la începutul anului s-au depreciat cu 8,4%.

 

Cererea a fost subevaluată

Samsung Electronics a recunoscut că a subevaluat cererea pentru telefoanele S6 lansate în aprilie, nereușind să producă un număr suficient de ecrane cu trei laturi pentru Edge, în timp ce versiunea cu ecran normal nu a reușit să concureze iPhone-urile. „Vânzările slabe de aparate S6 au dovedit că telefonul nu poate înfrânge loialitatea utilizatorilor pentru brandul Apple, devenind doar unul dintre multele dispozitive cu sistem Android. Reducerea preţurilor ar putea crește vânzările, dar mă îndoiesc că va aduce o creștere mare a profitului”, a declarat Yoo Eui Hyung, analist la Dongbu Securities, în Seul.

 

Samsung a comercializat 89 de milioane de telefoane în trimestrul analizat, smartphone-urile reprezentând peste 80% din total. Pe piaţa chineză, unde Samsung era lider, vânzările companiei se află în prezent sub cele ale Apple și ale producătorilor locali Xiaomi și Huawei Technologies.