Cernica

O mare de pici din Cernica şi satul Căldăraru se adunase, luni dimineaţa, în faţa şcolii gimnaziale nr.1 cu clasele I-VIII din Cernica. Aşteptau cu emoţie ca prefectul judeţului, Dan Răşică, inspectorul general Vasile Grigore, inspectorul general adjunct Coca Codreanu şi viceprimarul Vasile Florin să taie panglica noii şcoli, după doi ani de lucrări.

Odată momentul depăşit, copiii, părinţii şi cadrele didactice s-au aşezat în careu, în imensa sală de sport, pentru ca împreună cu oficialităţile – cărora li s-au adăugat Florin Petrescu, directorul Casei Corpului Didactic Ilfov, Maria Baciu, şeful Poliţiei Pantelimon şi Radu Sergiu de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie – să asculte cuvântul de deschidere rostit de directoarea şcolii, Ioana Raluca Mihalache. Apoi, părintele Grigore Melinte şi părintele Marcel au binecuvântat întreaga asistenţă, după rostirea în cor a rugăciunii ”Tatăl nostru”.

În cuvântul său prefectul judeţului, Dan Răşică, a scos în evidenţă noua clădire şi investiţiile făcute şi a făcut apel către copii şi părinţi pentru a păstra investiţia, având în vedere că şcoala este construită după cele mai actuale reguli ale Uniunii Europene, iar dotările din laboratoare sunt de ultimă oră. 

Inspectorul general Vasile Grigore a spus: „Deschidem de aici de la Cernica noul an şcolar, cu dorinţa ca acesta să fie plin de reuşite. Dragi copii, bine aţi revenit la şcoală după o vacanţă binemeritată. Urăm bun venit la şcoală copiilor din clasele pregătitoare şi a I-a. Mulţumim profesorilor pentru munca depusă anul trecut şi le cerem să-şi arate ataşamentul faţă de şcoală, responsabilitate în susţinerea actului educaţional şi înţelegerea profundă a valorii educaţiei în formarea generaţiilor. Vă invit, stimaţi părinţi, să vă implicaţi mai mult în viaţa şcolii, ştiind cu toţii că doar printr-un parteneriat real şi corect putem avea un învăţământ de calitate”.

Succes copiilor în noul an şcolar!