Vidra

Una dintre preocupările primăriei Vidra, în vara care tocmai a trecut, a fost aceea de a asigura elevilor din comună condiții optime, în noul an de învățământ. În ciuda bugetului mic al localității, edilii n-au precupețit niciun bănuț pentru a „îmbrăca” cele nouă unități de învățământ din satele vidrene, în „straie” noi. 

Despre toate acestea ne povestește primarul interimar, Florea Liviu Biliboc: „Școlile, în momentul de față, le avem „la cheie”. Aceasta înseamnă că toate interioarele au fost terminate. Am zugrăvit toate sălile de clasă, am verificat toate instalațiile sanitare, ușile și geamurile termopan și am remediat toate defecțiunile. Acum ne ocupăm de amenajarea exterioarelor, tundem iarba, igienizăm curțile, astfel încât totul să fie gata până în dimineața când va suna clopoțelul.” 

Problemele cele mai mari cu care s-au confruntat gospodarii comunei au fost la mansarda Liceului „Al. Rosetti”, care a fost distrusă „aproape în totalitate”, conform spuselor primarului interimar. Aici, niște elevi, cu un intelect și un comportament despre care putem spune că nu-l depășesc pe cel al oamenilor cavernelor, au ținut morțiș să le amintească urmașilor lor într-ale învă­țământului că au trecut și ei pe-acolo. Astfel, au spart o parte dintre pereții despărțitori din rigips. „N-am mai pomenit așa ceva!”, exclamă Florea Biliboc. O „ispravă” care a băgat primăria la cheltuială. „Am luat totul de la zero, pentru că nu aveai cum să peticești A trebuit să dăm tot rigipsul jos și să-l înlocuim. Până la urmă, lucrurile s-au rezolvat, iar clasele de curs și-a recăpătat înfățișarea inițială”, continuă pri­marul in­terimar. 

Singura dezamăgire a lui Florea Biliboc este faptul că, din păcate, grădinița nouă din Sintești și ­after-school-ul din Vidra nu pot fi, încă, date în folosință, din cauza lipsei de fonduri. Bugetul primăriei nu poate susține decontarea facturilor, pentru a primi banii europeni, prin Măsura 322. Există speranțe, însă, că situația se va rezolva, cât de curând. 

Un lucru este cert, însă: când vor păși pragul școlilor din comună, unii pentru prima oară, elevii se vor bucura de condiții foarte bune în clasele în care vor învăța.