PSD și ALDE au decis, însă, boicotarea acțiunii, demersul nemulțumindu-i, evident, pe cei de la PNL și PMP (care au încheiat, pe 11 iunie, un protocol de colaborare în vederea formării majorității în CJI, desemnarea ulterioară a lui Marian Petrache, pentru al doilea mandat de președintele al Consiliului, și atribuirea celor două funcții de vicepreședinți reprezentanților PMP), dar și pe Adrian Petcu, prefectul județului, prezent la sediul CJI din Calea Victoriei.

În aceste condiții, s-a propus organizarea unei noi ceremonii, luni, 27 iunie, de această dată însă la sediul mai primitor ca spațiu al Prefecturii Ilfov, de asemenea, cu adresa în București. Zis și făcut…luni dimineață, toată logistica a fost pregătită, în sala de ședințe a Prefecturii Ilfov, consilierii PSD și ALDE – au fost și ei prezenți, însă au lipsit cei din partea PNL-ului și PMP-ului. De această dată, spre nemulțumirea secretarului general al CJI, Monica Trandafir – cei care s-au aflat în sală au plecat fără a semna măcar prezența.

 

Pentru o ultimă încercare de constituire a noului CJI s-a stabilit o a treia întălnire, pentru joi, 30 iunie a.c., ora 11.00, tot la sediul Prefecturii Ilfov.