Miercuri 22 iunie, în orașul Pantelimon, în sala de consiliu a primăriei, a avut loc ședința de constituire a Consiliului local al localității, precum și depunerea jurământului de către primarul ales, Marian Ivan. Tot cu această ocazie, a fost ales, din rândul celor 19 consilieri,  viceprimarul orașului. La această ședință a participat, din partea Prefecturii Ilfov, potrivit legii, și conducătorul acestei instituții, prefectul Adrian Petcu. După apelul nominal al consilierilor aleși, s-a constatat că  există cvorumul legal pentru desfășurarea lucrărilor ședinței, din cei 19 consilieri (12 PSD, 6 PNL și 1 PMP)  fiind prezenți 18. A lipsit reprezentantul PMP, George Piha. Formalitățile legale au început, așadar, în absența acestuia, potrivit ordinii de zi prezentate de către decanul de vârstă al consilierilor, Dumitru David, secondat de cei mai tineri colegi ai săi, Alexandru Ioniță și Vlad Hojbotă și aprobată cu unanimitatea voturilor celor prezenți. Astfel a fost constituită Comisia de validare, formată din 5 membri, potrivit configurației politice din Consiliu, care a studiat, cu atenție, dosarele consilierilor aleși și care, ulterior au fost supuși votului colegilor săi. În urma validării tuturor consilierilor prezenți, aceștia au depus jurământul, iar prefectul Adrian Petcu a constatat oficial constituirea Consiliului local Pantelimon. În continuare, a fost ales, în unanimitate, președintele de ședință, în persoana lui George Bidirel care va îndeplini această funcție în următoarele trei luni. A urmat, apoi, ceremonia de depunere a jurământului de către primarul ales, Marian Ivan. Potrivit protocolului legal, în continuare, consilierii au ales viceprimarul localității, în persoana unicului candidat, Dumitru David, care a mai îndeplinit această funcție și în mandatul anterior. La acest moment și-a făcut apariția și „întârziatul” George Piha, care a fost informat că validarea sa va avea loc în ședința următoare. La aflarea veștii, acesta a părăsit sala de consiliu a primăriei. În finalul ședinței, au fost constituite cele 5 comisii de specialitate ale Consiliului local.

„Vă mulțumesc pentru modul în care s-a desfășurat această ședință. Pentru mine a fost prima de acest gen. Am remarcat disciplina și buna înțelegere dintre cei prezenți. Sper ca, împreună cu domnul primar, să continuați ceea ce ați început și să-l sprijiniți să ducă mai departe proiectele începute, pentru că, în ultima perioadă, lucrurile s-au mișcat foarte bine, în Pantelimon. Mult succes!”, a spus prefectul județului Ilfov.

Apoi, a luat cuvântul primarul Marian Ivan. „De acum încolo, trebuie să facem ceea ce ne-au mandatat cetățenii orașului: să muncim pentru binele locuitorilor, să continuăm proiectele începute. Sunt deschis oricărei idei, dacă este bună și constructivă, pentru că nu sunt proiectele mele, ci ale noastre, ale tuturor. Ale unei echipe. Lucrurile s-au așezat, în consiliu, avem continuitate. Vreau ca, în 2 ani de zile, cu contribuția tuturor, orașul nostru să arate altfel”, a spus primarul.