Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Ilfov a organizat vineri, 12 aprilie 2019, de la ora 09.00, în incinta Colegiului Economic Viilor, din Bucureşti, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. La acest eveniment au participat 39 de agenți economici, cu o ofertă de 1.559 de locuri de muncă.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 448

Principalele meserii pentru care se caută angajaţi sunt – agent de securitate, paznic, manipulant marfă, îngrijitor clădiri, ambalator manual. Numărul persoanelor participante a fost de 412, din care, aproape 100 au fost selectate în vederea încadrării în muncă. Cele mai multe locuri de muncă oferite au fost pentru persoanele cu studii medii (741), pentru muncitorii calificaţi 243 şi pentru muncitori necalificați 546. Pentru persoane cu studii superioare au fost oferite 29 de posturi (5 de ofițer bancar, 3 pentru director de magazin, 2 de inginer biotehnolog, 2 în industria alimentară, 1 economist și 1 specialist marketing). Totodată, a fost organizat un punct de informare şi consiliere profesională, precum şi un punct de informare cu privire la posibilităţile de reconversie profesională. Participanţii au avut astfel posibilitatea de a identifica mai uşor locul de muncă potrivit pregătirii lor profesionale sau cursul de calificare/recalificare/specializare/perfecţionare dorit. Ca de fiecare dată, în cadrul Bursei Generale a Locurilor de Muncă, organizată de AJOFM Ilfov, s-a amenajat un atelier pentru instruire în tehnici de căutare loc de muncă (conceperea unui CV european, a unei scrisori de intenție, prezentarea la un interviu), atelier la care au participat 46 de tineri din liceele ilfovene, precum și 20 de persoane private de libertate de la Penitenciarul București – Jilava.

La eveniment au mai participat şi reprezentanţii Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane și membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Ilfov.

Aproape 45.000 de locuri de muncă, oferite la nivel naţional

44.606 locuri de muncă au fost oferite, la nivel naţional, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de ANOFM. Au fost prezenţi 2.562 agenţi economici, dintre care 27 de angajatori de inserţie, și s-au oferit 44.606 locuri de muncă. Per total, au fost prezente aproape 30.000 de persoane, dintre care 282 de tineri cu risc de marginalizare socială. 11.923 de persoane au fost selectate în vederea încadrării, dintre care 44 tineri cu risc de marginalizare socială. Au fost angajate pe loc 911 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 27 dintre acestea având studii superioare, și 884 persoane cu studii medii.