La sediul Prefecturii Ilfov a avut loc, zilele trecute, o ședință de instruire a reprezentanților autorităților publice locale din județ în legătură cu responsabilitățile ce le revin în vederea organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor membrilor din România în Parlamentul European.

La reuniune a participat Nicoleta Gabriela Grigore, directorului filialei București-llfov a Autorității Electorale Permanente. Aceasta a prezentat cele mai importante prevederi referitoare la modul de organizare a alegerilor pentru Parlamentul European precum și responsabilitățile ce revin autorităților locale, conform hotărârilor de guvern publicate în Monitorul Oficial nr. 130 și nr. 131. Prefectul județului Ilfov, Speranța Cliseru, a atras atenția reprezentanților primăriilor în legătură cu necesitatea respectării termenelor stabilite prin programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România ai Parlamentului European, program aprobat prin HG 80/2014, precum și în ceea ce privește verificarea repartizării alegătorilor. De altfel, Autoritatea Electorală Permanentă va emite instrucțiuni referitoare la repartizarea alegătorilor, instrucțiuni ce vor fi transmise autorităților locale.

În prezent, în cadrul AEP sunt în curs de elaborare Normele metologice privind modul de operare în registrul electoral, norme care urmează să fie aprobate până la mijlocul lunii martie. În acest sens, Nicoleta Gabriela Grigore a solicitat reprezentanților autorităților să transmită propuneri și sugestii pentru îmbunătățirea modului de operare în registrul electoral.