Pe 19 iunie, Centrul Cultural Buftea a găzduit serbarea de sfârşit de an a elevilor şi cadrelor didactice de la Şcoala nr. 3, Flămânzeni. Aparent banal, o serbare. Însă…

8 pentru liceu

Emoţia a acompaniat pe toată lumea la festivitate, după cum le era vârsta: pe cei mici, de la „pregătitoare”, pentru că erau la prima serbare, pe cei mari, dintr-a opta, pentru că era ultima, de la Şcoala 3. Căci, da, serbarea a inclus şi festivitatea de absolvire a clasei terminale, a VIII-a, prima generaţie căreia, cu lacrimi, i-a dat drumul din mână profesoara Luminiţa Dogiţă. În fapt, este prima serie pe care profesoara Dogiţă a primit-o, odată cu mutarea dintr-un alt judeţ şi, pentru profesoară, sunt copiii  care i-au intrat în viaţă într-un moment personal dificil. Motiv pentru care le-a compus şi o poezie. „De fapt, această generaţie 2007-2015 este prima care a intrat în şcoala noastră, după ce clădirea a fost complet reabilitată. Serbarea de acum 8 ani am făcut-o în sunet de pikamer. Fiecare generaţie este altfel, dar ei sunt primii care nu au mai fost nevoiţi să meargă „în fundul curţii” şi ei sunt primii care au avut, de la bun început, toate condiţiile”, a spus prof. Doiniţa Marin, directorul adjunct al şcolii. Doar că ei sunt numai 8, din 14 câţi erau  la începutul anului şcolar,  iar explicaţia constă în nişte repetenţi şi corijenţi care au rămas pe drum. Din păcate. Iar cei 8 care au reuşit să termine opt clase sunt: Bogdan Laţiu, Monica Ştefan, Marcela Vieriu, Cătălina Anghel, Marius Mehangiev, Anca Jianu, Raluca Petre, Ionuţ Mazga. Succes, pe mai departe!

De la alfabet, la Drăgaice

Odată consumat momentul atât de emoţionant al clasei a VIII-a, serbarea propriu zisă a demarat în forţă cu „Grupa Albinuţelor”, a profesoarei Raluca Andronache, care a pregătit cu micuţii de la clasa pregătitoare un „Festival al literelor”. Şi clasa I, a profesoarei Mihaela Balea, a pregătit aceeaşi temă a alfabetului, demonstrând unei săli pline ochi că, după primul an de şcoală, copiii chiar au învăţat. Clasa a II-a şi profesoara-compozitoare Raluca Andrei a interpretat un minunat cântec despre vacanţă. „Am venit cu voie bună să petrecem împreună”, a fost firul roşu după care învăţătoarea Liana Streleţ şi elevii ei au pregătit momentul lor din cadrul serbării, ca un fel de clacă în care femeile ţes sau împletesc  şi,  rând pe rând, mai recită sau mai cântă. Doar că elevii clasei a III-a nu au uitat de Drăgaică (sau Sânziene), sărbătoarea holdelor din 24 iunie, zi de bâlci şi sărbătoare. Pentru că are multă priză la public, sceneta „Dreptatea şi strâmbătatea”, a clasei a IV-a a profesoarei Ana-Maria Belcescu, a fost rejucată pe scena de la Centrul Cultural, alături de monologul din inegalabila „Chiriţa în provincie”, a inegalabilei interprete Cătălina Amarandei.  Şi, da, după astfel de serbare, vacanţa e pe deplin meritată. Vacanţă frumoasă, tuturor!