Vă faceți planuri de vacanță? Poposiți pentru câteva zile și în stațiunile balneare, pentru tratamente naturale. Înotul și băile de nămol vă scapă de durerile de spate, de durerile articulare, de stres, vă tratează insomniile, stările depresive sau anxioase, vă cresc imunitatea și vă întăresc starea de sănătate a întregului organism.  Iată, câteva sfaturi numai bune de pus în bagaj pentru o vacanță liniștită!

Înotul este cel mai bun mod de a menține sănătatea mușchilor și a articulațiilor. Nu degeaba este supranumit sportul suprem pentru o viață lungă. El asigură un somn odihnitor, contribuie la  gândirea pozitivă, crește capacitatea ventilației pulmonare și elasticității toracice, intensifică activitatea mușchilor respiratori, remediază anumite posturi fizice, relaxează musculatura și degrevează coloana vertebrală. Este, însă, foarte important stilul pe care-l adoptați. Dacă aveți dureri de spate, fie ele și ușoare, ar fi mai bine să adoptați stilul bras. Evitați stilul fluture și înaintarea contra valurilor mari. Orice mișcare de hiperextensie a coloanei lombare poate fi cauzatoare de durere.

 

Împachetările cu nămol vă scapă de dureri   

Dacă petreceți câteva zile în  vecinătatea Lacului Techirghiol, profitați de apa sărată și nămolul acestui lac binecuvântat. Aplicările printr-un masaj ușor cu nămol, pe  spate sau/și pe articulațiile afectate, sunt benefice pentru calmarea durerilor articulare. În plus, făcând aceste aplicații într-o formulă alternantă cald-rece, plajă-namol-imersie în lac-plajă, veți stimula sistemul de termoreglare, cu ameliorarea adaptabilității la schimbările bruște de temperatură și climă. Mineralele pe care le conține mâlul vă îmbunătățesc tonusul pielii, vă activează circulația sanguină la mâini și picioare, vă ajută să combateți durerile cauzate de reumatism, să creșteți rezistența la frig și să vă întăriți imunitatea întregului organism. ­Băile de soare-nămol-apă se fac de câte două-trei ori pe zi. Nămolul trebuie îndepărtat de pe corp când își schimbă culoarea și devine gri. Și nu omiteți să vă hidratați din plin. Dar evitați băuturile alcoolice, mai ales atunci când sunteți pe plajă.

 

Asociați băile cu dansul! Vă eliberează de stres și vă ajută să preveniți multe boli

Dacă doriți să vă bucurați de efecte terapeutice și  mai puternice, puteți asocia băile de soare, nămol și apă cu dansul. Seara puteți dansa, adoptând stiluri diversificate. Vă ajută să vă eliberați de stresul de zi cu zi, să scăpați de emoțiile negative cum ar fi, teama, furia, ura. În pași de dans, puteți preveni și trata unele boli de inimă și vase sanguine, diabetul zaharat, obezitatea, tulburări psihice. Tot prin dans vă reglați glicemia, vă întăriți oasele, vă îmbunătățiți memoria, vă restabiliți echilibrul emoțional și dobândiți mai multă forță muscu­lară.