Mușcata nu este deloc pretenţioasă şi se adaptează în orice condiţii de climă și sol. Atunci când alegi o muşcată e bine să ştii că plantele de talie mare ating înălţimi de 80-100 centimetri, fiind foarte potrivite pentru grădini.

Mută mușcatele în jardiniere sau în ghivece spaţioase, prevăzute cu orificii pentru scurgerea apei, dacă vrei să le protejezi de frig. Trasplantarea din solul grădinii în ghivece este foarte bine suportată de mușcate. Muşcatele cresc bine în pământ de grădină îmbogăţit cu turbă şi nisip.

Mușcatele care stau doar în ghiveci au nevoie de sol proaspăt în fiecare primăvară, dacă nu schimbat complet, atunci cel puțin în strat nou la suprafaţa ghiveciului.

Taie tulpinile plantelor bătrâne la jumătate din înălţime, pentru a favoriza apariţia de noi lăstari și întinereirea plantei.

Deși muşcatele înfloresc primăvara şi vara, poți avea mușcate cu flori şi iarna, dacă le ţii într-o încăpere luminoasă şi caldă. Lumina stimulează producția de flori. Soarele este vital pentru ele, le ține sănătoase și stimulează înflorirea.

Muşcatelor le place lumina, dar soarele puternic le arde. Vara florile trebuie udate de 2-3 ori pe săptămână. Dacă stau în soare trebuie udate zilnic, iar mișcatele care stau în casă trebuie udate de trei ori pe săptămână. Udă mușcatele numai dimineața sau seara, după ce trece soarele, iar plantele se răcoresc.

Nu lăsa apa să stagneze în vasele de scurgere. Cea mai bună apă pentru udat e cea de ploaie. Mușcatele trebuie îmbăiate din când în când, cu apă de ploaie sau cu apă stătută.

Periodic, rupe vârfurile lăstarilor pentru a stimula planta și îndepărtează florile ofilite pentru a stimula apariţia unor noi boboci.