Ministerul Educației a mai stabilit și ca, simulările examenelor naționale din anul școlar 2015-2016 să se desfășoare în zilele de 22, 23 și 24 februarie (Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv pe 7, 8, 9 și 10 martie (Bacalaureat – pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a). Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naționale pentru elevii cl. a VIII-a, în anul școlar 2015-2016, sunt: Limba și literatura română (22 februarie), Matematică (23 februarie) și Limba și literatura maternă – pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (24 februarie). Afișarea rezultatelor la simularea Evaluării Naționale este programată pentru 4 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii cl. a XI-a și a XII-a din anul școlar 2015-2016 are următorul calendar: Limba și literatura română – 7 martie, Limba și literatura maternă – 8 martie, proba obligatorie a profilului – 9 martie și, exclusiv pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării – 10 martie. Toate probele sunt scrise. Afișarea rezultatelor va avea loc pe 18 martie.

 

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.