Partidul Social Democrat (PSD) se plasează pe primul loc în preferințele electoratului, urmat de Partidul Național Liberal (PNL) și Uniunea Salvați România (USR), potrivit unui sondaj realizat de Agenția de Rating Politic la comanda PNL.

Conform datelor cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 38% din repondenți ar vota PSD, 30% – PNL, 9% – USR, 5,5% – ALDE, 5% – UDMR și 4% – PMP.

La întrebarea cu răspuns liber “Cine ați dori să fie primul ministru al României după alegerile parlamentare din decembrie?”, cel mai mare procent l-a întrunit Victor Ponta – 23%, urmat de Dacian Cioloș – 22%, Călin Popescu-Tăriceanu – 6%. Cei mai mulți subiecți – 33% – nu au dorit să răspundă la această întrebare sau au răspuns că nu știu.

Totuși, 44,5% dintre cei intervievați au indicat faptul că guvernul tehnocrat este o soluție bună pentru România, față de 43% care consideră că reprezintă o soluție neinspirată.

Potrivit analizei sociologice, PNL este susținătorul principal al Guvernului Cioloș, 57% dintre subiecții chestionați exprimând o astfel de opinie, față de doar 9,5% care apreciază că PSD joacă acest rol.

Pe de altă parte, 65% dintre repondenți apreciază că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită și doar 28% susțin contrariul.

 

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 17 – 24 septembrie 2016, pe baza a 1.170 interviuri la nivelul populației adulte a României. Marja de eroare este de plus/minus 2,9%, la un nivel de încredere de 95%.