”Crăciun de poveste”, în Piața Centrală din Măgurele

Sâmbătă seară, 17 decembrie 2022, Piața Centrală din orașul Măgurele a fost, din nou, plină de oameni care au dorit să celebreze ”în familie”, ”iubirea”. ”Încă o ediție a unui <<Crăciun de poveste>>, pentru ”o comunitate frumoasă a unui oraș de poveste”, după cum a transmis primarul localității, Narcis Constantin.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 631, ediția print

“Zilele acestea sunt despre familie, despre prieteni și prietenie, despre gânduri bune și despre iubire pentru cei de lângă noi. Acum, în prag de Crăciun, gândurile mele se îndreaptă către voi toți, către această comunitate frumoasă, care mă face mândru de ea zi de zi. Știm ce înseamnă să fim mai buni și să facem bine în fiecare zi, nu doar la ceas de sărbătoare. Și vă mulțumesc, dragii mei, pentru asta! Voi sunteți motivul pentru care privesc cu încredere către 2023. Voi îmi dați, zi de zi, puterea de a continua, de a duce la bun sfârșit proiectele începute și de a gândi altele noi, mai bune și mai solide, și speranța de a ne regăsi în normalitate, pace și mult bine! Nu uitați, dragii mei, miracolul Crăciunului este acela că îl aduce pe Dumnezeu mai aproape de fiecare dintre noi. Fie ca aceste sărbători să ne reînnoiască dorința de a construi împreună un viitor mai bun pentru noi, pentru Măgurele!”, a transmis edilul, celor adunați în piață, la spectacolul intitulat ”Crăciun de poveste”, ajuns în 2022, la cea de-a VI-a ediție.

Fiecare generație cu idolii ei

Așadar, o piață luminată spectaculos, un brad gigantic, căsuța lui Moș Crăciun și a elfilor, platformă foto-video pentru selfie în varianta 360 grade, cu braț rotativ, un balon stilizat cu aer cald, cu o nacelă plină de luminițe, vin fiert, ceai cald, vată de zahăr și turtă dulce. Și artiști îndrăgiți, care au animat atmosfera.

Deschiderea spectacolului a aparținut talentelor locale – Irina Anton și Ioana Ilie, după care, pe scenă a urcat Kamara.

Generațiile Z, X și Y și idolii lor

Următoarea artistă din programul ”Crăciunului de poveste” este idolul Generației Z, Iuliana Beregoi. Iubita artistă și vlogger din România și Republica Moldova, care a reușit să cucerească lumea muzicală și online pas cu pas, încă de la vârsta de 9 ani, a încins atmosfera printre copiii și adolescenții din Piața Centrală. Iar, la finalul prestației, tânăra a fost asaltată de admiratorii care și-au dorit să facă fotografii cu ea.

În încheierea spectacolului de la Măgurele, locul repre­zentanților generației Z a fost luat de Millenials (adulții zilelor noastre) și de cei din generația X – ”generația cu cheia la gât” sau ”generația MTV”. Și asta pentru că, finalul celei de-a  VI-a ediții a ”Crăciunului de poveste” a aparținut trupei Holograf, formație românească de muzică rock înființată la București în 1977, de muzicianul Mihai Pocorschi. Holograf este printre cele mai de succes trupe din România, fiecare dintre albumele lor conținând piese care au ajuns hit-uri în România.