De ce să compătimești, în loc să ajuţi, dacă poţi?

Când nu trăieşti numai pentru tine, înseamnă că trăieşti. Oamenii din comuna Cornetu au hotărât: “şcolarul lor” din clasa a VI-a B, Marius Voicu,  trebuie să trăiască! Iar în ultima zi a lui martie, au “umplut ochi” sala Casei de Cultură. În seara aceea, au trecut de iluzia că totul este bine. Pentru asta, au cumpărat sute de bilete la spectacolulul “Suflet de copil”, menit să adune ceva bani pentru sănătatea băiatului. Iar el, la 13 ani, a aflat că a devenit sufletul lor pereche. 

Primii

Solidaritatea pentru salvarea lui Marius are multe nume. 

Începem cu Ion Stanciu. Are părul alb şi e viceprimar la Cornetu. A înţeles repede că “aplazia medulară severă”, boala copilului, este cruntă. Un soi de cancer al măduvei care distruge globulele albe şi roşii din sânge şi provoacă leucemia. Pentru tratament e nevoie de o clinică privată din Italia, de un transplant de celule stem şi de bani mulţi. Cam 100.000 de euro. 

Nu are cum să adune el suma asta. Comuna e mică. Dar poate face primul pas să-l aline pe Marius şi să afle lumea de el. În câteva zile a tipărit afişele pentru spectacol şi biletele de intrare, a adunat grupul de intervenţie, a chemat artişti. Cunoscuta interpretă de folclor Mărioara Man Gheorghe, mama solistei Elena Gheorghe, a acceptat imediat invitaţia să urce pe scenă, pentru Ma­­rius.   

Tot ­primii

Iulian Cristian Ionescu e instructor la Casa de Cultură şi l-a luat în echipă pe Marius. E cel mai apropiat de el, reuşind să-i întreţină speranţă şi ambiţia de însănătoşire. Iulian n-a trebuit să insiste şi i s-au alăturat: “Nek Studio”, Şcoala de dans “Blue Angels”, coregraful Paul Şerban cu trupa de dans “Pasitos”; la mixaj sunet şi camera de filmat ­Assu, apoi soliştii Claudia, Alessio, Bobby şi alţii, destui. 

Spectacolul 

A durat aproape trei ore. A fost frumos, artiştii au avut succes. Publicul şi mai ales copiii mulţi din sală sau de pe scenă i-au dat certitudinea lui Marius că nu e singur, că îl iubesc şi participă la speranţa lui de viaţă. Pentru el înseamnă enorm. 

Au fost adunaţi 4 790 de lei, puţin peste 1 000 de euro. Au intrat în conturile lui Marius, deschise la Raiffeisen Bank, pe numele tatălui său, Nicolae Voicu:

RO 68 RZBR 00000 600 15384827, în lei

RO 21 RZBR 00000 600 15472873, în euro

Spectacolul de la Cornetu a devenit campanie. Acum se numeşte “Un suflet are nevoie de tine”. Şi de oricare dintre voi, care aţi citit aceste rânduri.