Sănătatea ilfovenilor este pe mâini tot mai bune. Grație medicilor Clara și Bogdan Alexandrescu, Centrul Medical CardioRec, din Corbeanca, pune la dispoziția pacienților cel mai performant Computer Tomograf din țară, care explorează inima și vasele sanguine. De altfel, un aparat asemănător mai este disponibil doar la Centrul de Chirurgie Toracică din Monaco și în câteva spitale ultramoderne din lume. 

Aparatul, care până acum a fost utilizat doar în marile centre universitare din lume, le permite specialiștilor să depisteze rapid și cu ușurință cele mai severe boli și complicațiile care pun în pericol viața pacienților. General Electric Revolution înlocuiește radiologia standard și chiar examinarea cu rezonanță magnetică, oferind un aport informațional extrem de vast, într-un timp foarte scurt, astfel încât specialiștii să poată stabili diagnosticul cu o precizie de aproape 100%, încă din faza incipientă a bolii.

 

Aparatul scanează tot organismul, la cel mai înalt nivel

Noul Computer Tomograf se află la Centrul de Prevenție și Recuperare Cardiovasculară CardioRec, din Corbeanca, de numai două luni. Dar, a salvat deja viețile a sute de oameni din Ilfov și din țară cu afecțiuni cardiovasculare grave, care puteau oricând să facă un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral soldat cu decesul. Aparatul a intrat în dotarea spitalului din Corbeanca prin bunăvoința dr. Alexandrescu, fondatorii unității medicale, care-și doresc să crească speranța de viață a românilor și să îmbunătățească semnificativ calitatea vie­ții populației. Deși este utilizat mai mult pentru explorarea funcțională a inimii și vaselor sanguine, acest nou tomograf generează beneficii multiple. El permite scanarea întregului organism, la cel mai înalt nivel, vizualizând cu mare acuratețe diverse tipuri de boli. Un simplu CT poate oferi informații prețioase despre starea de sănătate a creierului, a rinichilor, a oaselor, a articulațiilor etc. Pacienții beneficiază astfel, de servicii medicale de înaltă performanță, la Centrul Medical din Corbeanca.

“General Electric Revolution este cel mai performant CT din România, pentru explorarea cardiacă. Are doză foarte redusă de radiație, iar cu o pregătire foarte bună a medicului specialist, precizia diagnosticului este maximă. Avem imagini chiar mai performante decât la Monaco. Vizualizează întregul organism cu o acuratețe impecabilă, probabilitatea de a rata o leziune sau orice altă modificare este aproape nulă. Avem o echipă medicală pregătită la cele mai importante centre universitare din țară. Este o metodă de evaluare și diagnostic total neinvazivă. Principala indicație a noului aparat este vizualizarea stării arterelor coronare și a parametrilor funcționali ai întregului organism. Oricine poate beneficia de o asemenea examinare medicală. De fapt, toți bărbații după vârsta de 40 de ani și toate femeile trecute de 50 de ani, ar trebui să facă un  CT. Este contraindicat doar în cazul femeilor însărcinate și a persoanelor care sunt alergice la substanța de contrast”, spune dr. Bogdan Alexandrescu, managerul Centrului de Prevenție și Recuperare Cardiovasculară CardioRec Corbeanca.

Cum beneficiați de investigația cu noul CT?

Printr-o programare în prealabil la CardioRec, apelând 021/780.48.81 sau 021/780.48.82. Inves­ti­gația prin computer tomograf se realizează numai în baza recomandării medicului specialist, cu sau fără internare. Explorarea este nedureroasă, durează cam o jumătate de oră, iar pacientul își află rezultatul final cam în 24-48 de ore. Examinarea medicală nu este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate, așa că fiecare pacient trebuie să suporte costul acesteia.  Tariful investigației CT este de 750 de lei, promoție doar pentru primul an de funcționare.

“România avea neapărat nevoie de acest aparat, în contextul în care, la noi, bolile de inimă și vase sanguine reprezintă principala cauză de deces, internare și handicap fizic. Din păcate, țara noastră se situează pe locul III în lume la mortalitatea din cauze cardiovasculare. Con­form statisticilor, doi din trei români se sting din cauza unor afecțiuni ale inimii și vaselor de sânge. Practic, la fiecare 20 de minute, o persoană suferă un accident vascular cerebral, iar la fiecare 30 de minute, alta face infarct. Cu noul CT putem face prevenția bolilor cardiovasculare”, explică dr. Clara Alexandrescu, medic primar cardiologie CardioRec, unul dintre fondatorii spitalului de la Corbeanca.