Alte 26 de unități medicale au primit diplome și medalii din partea Preafericitului Părinte Daniel

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a încheiat Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români semnând, în ultima zi din 2020, diplomele de merit pentru 27 de unități medicale publice și private din București și județele Ilfov și Prahova, care tratează bolnavi de COVID-19, informează Basilica.ro. 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 532, ediția print

Potrivit sursei citate, gestul Patriarhului României este unul de cinstire și recunoștință, deoarece activitatea medicului este prin excelență o activitate filantropică, izvorâtă din iubire față de aproapele și pentru sănătatea acestuia. 

“Jertfelnicia şi devotamentul cu care medicii au stat în primele rânduri în lupta împotriva acestei maladii arată cum iubirea față de aproapele aflat în suferință oferă resurse interioare de nebănuit; locul medicilor este între filantropii omagiați în anul care tocmai s-a încheiat”, a spus pr. Ionuț Tutea, Consilierul Social al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Diplomele și medaliile care le însoțesc au fost acordate unui număr de 17 unități medicale din București și județul Ilfov, și altor 10 spitale din județul Prahova. 

Spitalele din regiunea București-Ilfov 

Din regiunea București-Ilfov, au primit medalii și diplome de merit urmatoarele unități medicale:  Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”; Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș”; Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”; Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” București – Formațiunea medicală de tratament ROL2 din perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”; Spitalul Clinic Colentina; Centrul Medical Policlinico di Monza – punct de lucru „Monza Metropolitan Hospital”; Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov; Spitalul Clinic CF I Witting București; Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă; Structura dedicată COVID-19 a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”; Structura dedicată COVID-19 a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie”; Structura dedicată COVID-19 a Spitalului Clinic de Copii „Victor Gomoiu”; Spitalul Clinic de Urgență București – Secția ATI; Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București – Secția ATI; Spitalul Universitar de Urgență București – Secția ATI; Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București – Secția ATI; Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” București.

Foto: Basilica.ro