Culorile din jurul nostru ne pot influența starea de spirit, motiv pentru care este foarte important ce culori alegem în decorarea casei.

Nu se știe exact de ce culorile ne afectează starea, dar este clar că o fac, iar când vine vorba de amenajarea propriei case, e important să facem alegerile potrivite. Chiar dacă o culoare îți place, aceasta îți poate afecta negativ starea de spirit. De exemplu, roșul te poate face agresiv, în timp ce rozul reduce agresivitatea, iar albastru pastelat te calmează.

Există, așa cum probabil știi deja, culori calde și reci. Printre culorile calde se numără roșu, roșu-portocaliu și galben, iar printre cele reci se numără albastru, verde și violet. Mai există și culori neutre (sau nonculori): negru sau gri.

CUM ÎȚI POT AFECTA CULORILE DIN CASĂ STAREA DE SPIRIT:

Albastrul te relaxează și te calmează. Potrivit cosmo, trebuie să îl folosești în special pentru dormitor, mai ales dacă nuanța este una pastelată. În cazul unui bleumarin, acesta poate îmbunătăți concentrarea și productivitatea, fiind ideal în zona de lucru. Îl poți folosi cu succes și în baie. Evită, totuși, nuanțele prea închise de albastru, care fac atmosfera din cameră să pasă tristă, mohorâtă.

Roșul este asociat cu pasiunea și energia. Te poate face agresiv și poate crește tensiunea. Este potrivit în sufragerie sau bucătărie și ar trebui evitat în dormitor.

Galbenul te energizează, dar poate fi obositor. Mai ales dacă nuanța este una intensă, este bine să îl folosești în baie sau bucătărie.

Dacă îți place foarte mult o culoare și ții neapărat să o folosești, alege-o pentru decorațiuni: ramele fotografiilor, vaze, veioze sau covoare de mici dimensiuni.