Petrecere mare cu distracţii, alai de vedete şi bună dispoziţie

Tradiţia şi păstrarea ei sunt repere importante în cultura ilfoveană. Aşa că, data de 8 septembrie a rămas pentru Ştefăneştii de Jos reperul aniversar al marii sărbători – Ziua Comunei. Deşi ea a căzut la mijlocul săptămânii, joi, locuitorii au petrecut-o la maximum. Datina actualităţii a fost respectată şi noua echipă a autorităţilor locale – recent aleasă, în frunte cu primarul Ionel Robert Ştefan – a pus totul la bătaie pentru organizarea ei, în cele mai bune condiţii. Lucru dovedit prin amploarea, frumuseţea şi succesul unui spectacol de zile mari, remarcabil.  

Orice aniversare e un ecou al timpului. E sărbătoarea prezentului care adună trecutul şi, mai ales, proiectele de viitor.

Primarul a precizat că “Ele se vor împlini cu fapte, pe etape şi priorităţi. Aşa cum le-am promis locuitorilor noştri”.

Muncă şi tenacitate

Iată succint, câteva idei, din dialogul cu Ionel Robert Ştefan, la această sărbătoare.

„Ne-am străduit din suflet şi cu mult drag să organizăm totul. Asta se reflectă şi în numărul mare al celor care se bucură la petrecerea noastră. Am vrut ca toţi să fie mulţumiţi, să se distreze din plin, indiferent de vârste.

Am adus pe scenă nume mari ale vedetelor iubite de spectatori, solişti şi instrumentişti de valoare.

Cu sprijinul sponsorizărilor a peste 15 întreprinzători privaţi – aflaţi pe teritoriul comunei – primăria a oferit tradiţionalele noastre grătare româneşti (mici, cârnăciori), plus bere, apă minerală ş.a.

Am organizat şi o tombolă, cu tragere la sorţi pentru şase premii – de la un set de lenjerie de pat, până la un cuptor electric şi un televizor cu ecran tip plasmă.  De acum, eforturile şi experienţa noastră – împreună cu vicele ­Gheorghe Cataramă şi toată echipa pe care o conduc – trebuie să realizeze proiectele dezvoltării comunei. Cu răbdare, în timp, le vom finaliza pe toate. Iar eu voi face tot ce pot să-mi respect cuvântul dat oamenilor, în tot ce am promis”,  a spus el.

 

Prima parte a spectacolului

Au fost peste şapte ore de program artistic antrenant, cu muzică instrumentală, dans şi recitaluri ale vedetelor consacrate, cu un mare succes de public. Totul a început în jurul orei 15:00. Co­piii, elevi ai şcolii din comună, au deschis spectacolul. Dansurile, costumaţiile şi verva inocentă a interpretării lor au făcut deliciul reprezentaţiilor.

Apoi, au curs pe scenă programele de folclor, din regiunile ţării.

Minunaţilor artişti Claudia Ghiţulescu, Elena Merişoreanu şi Taraful Cleante – cu solistele Diana Matei şi Adriana Popescu – au animat atmosfera. Un moment inedit a fost când prezentatoarea Roxana Vaşniuc a devenit partenera maestrului violonist Marian Cleante. Ea doar a ţinut arcuşul pe care virtuozul instrumentist a „plimbat” vioara, într-un tempo vioi al interpretării.

A urmat Ana Lesko, care a oferit publicului binecunoscutele ei piese, pline de temperament slav sau de nostalgia iubirii, de oriunde în lume.

 

Tombola, primarul şi Adrian Minune

Către ora 20:00, premiile oferite de primărie, prin sprijinul sponsorilor festivităţii, au coincis cu apariţia pe scenă a primarului, însoţit de Adrian Minune şi trupa care l-a acompaniat.

Câştigătorii și-au primit cadourile în aplauzele însufleţite ale spectatorilor. A urmat momentul în care Ionel Robert Ştefan s-a adresat locuitorilor comunei, pe care o conduce. „La Mulţi Ani tuturor! Vă mulţumesc pentru votul dat la alegerile locale şi că aţi venit aici, în număr atât de mare. Să aveţi încredere că nu vă voi dezamăgi. Pentru mine şi echipa mea promisiunile date sunt datorie curată. Urmează să vă distraţi cu Adrian Minune, artistul care e permanent alături de noi”, a spus primarul.

Recitalul interpretului – maestru de gen al manelelor – a rupt inimile publicului.

 

Muzica hip-hop, reprezentată la vârf

Spectacolul a continuat cu tributul modern acordat preferinţelor tineretului. Muzica şi ritmurile de dans urban au fost excelent reprezentate de Alex Velea şi Lora. Piesele lor au dezlănţuit energiile adolescenţilor, care i-au secondat pe interpreţi cu un entuziam debordant.

 

Marea petrecere – niciun incident

Serbarea Zilei Comunei s-a terminat după ora 22. Clocotul bunei dispoziţii al acestei zile memorabile s-a încheiat fără niciun incident de dezordine. A contribuit la aceasta prezenţa echipei Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov. Ea a fost alcătuită din lt. col Tiberiu Ispas, plut. adj. Carmen Dobre, Cristian Gionoiu şi plut. maj. Adrian Belu, Florin Dorobanţu, Ştefănel Florea, Iulian Nuţă, Nicolae Radu.