Primarul comunei Ștefăneștii de Jos, Robert Ionel Ștefan, recomandă tuturor locuitorilor comunei să se protejeze, să citească cu atenție măsurile privind prevenirea infecției cu coronavirus, dar și recomandările aparatului guvernamental. ”Este foarte important și să se respecte cu strictețe recomandările. Nu ezitați să ne contactați în orice situație!”, anunță primarul, datele de contact fiind: 0757 998 917 – Poliția Locală și 0756 403 403 – viceprimar Mircea Gheorghiță.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 493, ediția print

Comitetului Local pentru Situații de Urgență al comunei Ștefăneștii de Jos a anunțat că a aprobat o serie de măsuri privind prevenirea infecției cu coronavirus. Potrivit hotărârii  CLSU Ștefăneștii de Jos, se aprobă inițierea unei campanii de informare a populației privind măsurile de prevenire pentru gestionarea infecțiilor cu coronavirus pe teritoriul comunei Ștefăneștii de Jos, prin tipărirea unor broșuri și prin publicarea pe pagina de internet a Primariei comunei Ștefăneștii de Jos, www.primariastefanesti.ro, precum și pe pagina oficială de Facebook. Se aprobă suspendarea tuturor activităților culturale, artistice, sportive organizate sau coordonate de Primăria comunei Ștefăneștii de Jos și Clubul Sportiv Local Ștefăneștii de Jos până la data de 22 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național. Se dispune restricționarea accesului a maximum 50 de persoane, sau în limita a 2 m2 per persoană, în lăcașurile de cult, precum și suspendarea tuturor pe­lerinajelor organizate de unitățile de cult din comuna Ștefăneștii de Jos până la data de 22 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național.

Operatorii de servicii publice din comuna Ștefăneștii de Jos (servicii de furnizare apă și canalizare, servicii de furnizare gaze naturale, servicii de furnizare energie termică, servicii de salubrizare etc. ) au obligația de a lua măsuri  pentru dezinfectarea frecventă cu substanțe pe bază de clor și/sau alcool a spațiilor din incinta sediilor proprii, care au program de lucru cu publicul, până la data de 31 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național. Hotărârea mai prevede și colectarea separată față de restul populației, de către operatorii de salubrizare, a gunoiului menajer al familiilor izolate la domiciliu, precum și a deșeurilor rezultate în urma activității medicilor de familie din comuna Ștefăneștii de Jos.