Otopeniul în haine de sărbătoare

În așteptarea praznicului împărătesc al Nașterii Domnului, pe 12 decembrie, preoții Protopopiatului Ilfov Nord, micii colindători și actori de seamă care au scris file din istoria cinematografiei și teatrului românesc au adus lumina, bucuria, slava și frumusețea sărbătorii creștine la Otopeni.

Cerul și Pământul s‑au unit, în orașul Otopeni, în sâmbăta Sfântului Spiridon, mare făcător de minuni. Protopopiatul Ilfov Nord, cu susținerea Primăriei Orașului Otopeni și în parteneriat cu Asociația de Părinți pentru Ora de Religie Sector 3 și Organizația Ilfov (APOR), a organizat, în seara zilei de 12 decembrie, spectacolul „Stihuri și Colinde”. O adevărată perlă creștină, menită să îmbogățească și să înfrumusețeze spiritual copiii și familia creștină.

Într-o ploaie de aplauze, câteva ore bune, în sala arhiplină a Centrului Cultural „Ion Manu” din inima orașului, au răsunat minunatele colinde închinate Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

 

Invitați de seamă

În acea seară unică, toți cei care au urcat pe scenă au dat expresie iubirii divine, vorbindu-le tuturor, despre legătura tainică dintre om și Dumnezeu. Colindele cântate angelic de grupuri de copii, de corurile Protopopiatului Ilfov Nord, poeziile creștine și piesele de teatru religioase, interpretate de unii dintre cei mai iubiți actori români, au alcătuit un buchet de gânduri frumoase, adunate din lumina spirituală în splendide cântări tradiționale, au conturat și redat un spectacol mirific, cu o trăire autentică. La un asemenea eveniment de suflet, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Silviu Gheorghe, primarul orașului Otopeni, au fost invitați de seamă.  

 

Cântări și poezii creștine 

Colindele Grupului Muzical de Copii “Xara”, dirijat de preotul Dumitru Cătălin Răbușapcă, ale Dariei Raiciu, Mariei Pop-Coman și ale lui Ștefan Pop-Coman s-au împletit armonios cu poeziile creștine închinate Nașterii Domnului și interpretate de îndrăgiții actori Magda Catone, Ana Calciu și Tomi Cristin. Corul Protopopiatului Ilfov Nord “Macarie Protopsaltul”, dirijat de preotul Constantin Dumitrescu și Corul Psaltic al Protopopiatului Ilfov Nord, dirijat de preotul Grigore Moraru, au încântat publicul cu un program de excepție. Acompaniată la chitară de Daria Rai­ciu, Magda Catone a recitat una dintre cele mai frumoase poezii ale poetului Ioan Alexandru, „Lumină lină”. Îndrăgita actriță a recitat și versuri compuse de Ana Blandiana. Printre versurile creștine recitate de actrița Ana Calciu s‑au aflat și cele ale Sfântului Ioan Hozevitul. La final, toți copiii au primit daruri de la Moș Crăciun.          

“A fost o seară de bucurie duhovnicească. Spec­tacolul intitulat “Stihuri și Colinde”, a fost dedicat copiilor care provin din familiile defavorizate din Ilfov și care prezintă risc crescut de abandon școlar și elevilor cu rezultate remarcabile la învățătură. În sală au fost în jur de 350 de copii, însoțiți de părinți și preoți. Ne-am dorit să împărtășim bucuria colindelor din apropierea Nașterii Domnului cu toții. Spectacolul a luat naștere din dorința de a întări legătura dintre parohie – școală și familie. Iar Ora de Religie este un liant între acești trei factori educativi. Este un reper în viața copiilor. Le formează caractere frumoase și-i ajută să relaționeze mai bine cu ceilalți, să-și construiască un viitor mai bun, mai frumos. De aceea, susținem promovarea valorilor religioase atât în rândul elevilor, cât și în rândul părinților”, ne-a spus preotul Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord. De alt­fel, preoții Protopopiatului Ilfov Nord au fost și sunt aproape de părinții care vor să le ofere copiilor o educație bună și-i sfătuiesc să se înscrie în Asociația “Părinți pentru Ora de Religie”.