Milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc pe 25 martie, Ora Pământului (Earth Hour), stingând lumina în intervalul 20.30 – 21.30, gest-simbol în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Anul acesta mesajul și îndemnul WWF ((World Wide Fund for Nature) pentru comunitatea Earth Hour (ora Pământului ) din România este ”Dăruiește naturii energia ta!”. Așa că, în intervalul 20.30-21.30, românii sunt invitați să stingă luminile în case și să petreacă o oră în aer liber, fie la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consume energie acasă, să dăruiască propria energie, să o investească pentru a proteja natura.

Președinția, Guvernul și Parlamentul sting luminile!

Președinția, Guvernul, Parlamentul, dar și alte instituții au anunâat că se vor alătura și în acest an campaniei ”Ora Pământului”/”Earth Hour” și vor stinge luminile în intervalul 20.30-21.30.

”Prin acest demers, instituția prezidențială aduce în atenția publicului importanța conștientizării impactului negativ pe care consumul excesiv de resurse energetice îl are asupra mediului înconjurător. Administrația Prezidențială promovează, astfel, alături de celelalte instituții din România, lupta împotriva schimbărilor climatice și un comportament responsabil și proactiv în protejarea mediului natural”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

”Un mediu curat înseamnă cetățeni mai sănătoși și garantarea unui viitor responsabil pentru generațiile următoare. Guvernul României se alătură pentru al patrulea an consecutiv campaniei ”Earth Hour” organizată de WWF-Romania și, împreună cu alte 65 de instituții din București și din țară, va stinge luminile, în intervalul 20.30 – 21.30, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la consumul irațional de resurse și la importanța dezvoltării durabile a societății”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a Executivului.

Guvernul îi invită pe români să susțină campania, stingând luminile în locuințe și birouri, și precizează că cei care doresc să publice fotografiile pe pagina Executivului trebuie să le transmită pe adresa social.media@gov.ro.

Și Palatul Parlamentului va marca ”Ora Pământului”, prin întreruperea temporară a iluminatului exterior și festiv.

Potrivit unui memorandum aprobat pe 21 martie de Biroul permanent al Camerei Deputaților, evenimentul dorește să transmită un mesaj puternic despre nevoia de acțiune împotriva schimbărilor climatice, prin simplul gest de a închide luminile timp de o oră.

”Camera Deputaților sprijină și participă la acest eveniment chiar de la prima ediție a acestuia în România, subliniind, de fiecare dată, importanța acțiunilor responsabile și a proiectelor benefice pentru mediu și cetățeni. Anul acesta, la împlinirea a 10 ani de la debutul ”Orei Pământului”, mesajul și îndemnul WWF pentru comunitatea din România este ”Dăruiește naturii energia ta!’”, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaților.

Și la sediul Ministerului Afacerilor Interne din Piața Revoluției se va stinge lumina, într-un gest simbolic de a atrage atenția asupra limitării efectelor poluării produse în procesul de obținere a energiei electrice.

”MAI se alătură astfel demersului Guvernului României de a participa la evenimentul ”Ora Pământului”, marcat în țări din întreaga lume. De asemenea, luminile vor fi stinse în majoritatea clădirilor unităților MAI de pe plan central și local”, precizează ministerul.