Alba-neagra cu loturile din “Cartierul Tineretului”

De când auzul fin i-a adus primele veşti despre niscaiva probleme cu procurorii anticorupţie, Ion Stoica, vajnicul primar al oraşului Buftea a tot căutat să-şi acopere urmele, ca pisica. A găsit soluţia salvatoare fugind în partidul celor cărora tătuca Gabriel Oprea le promite că nu vor mai fi monitorizaţi de servicii şi că ar putea scăpa basma curată dacă se îngroaşă gluma.

Ar fi buba cu licitaţia pentru autobuzele primă­riei şi nemulţumirile oamenilor, adunate în ani şi ani de zile faţă de transportul cu maxi-taxi. Toar’şul primar a cum­părat 4  autobuze în va­loare de 400.000 euro înainte de a obţine li­cenţă de transport de la Consiliul Judeţean Ilfov. Lăudabilă iniţiativa: cele patru autobuze ar urma să ajungă în cartierele Săbăreni, Buciumeni, Flă­­mânzeni, ur­mându-şi traseul către Bucureşti, ca traseu comun cu cel al firmei Millenium, cea care face în pre­zent cărăuşia în sis­tem de maxi-taxi. Ce te ­faci însă că, datorită unei asocieri cel puţin dubi­oase, dacă nu se mă­reşte preţul biletelor ve­niturile din încasări ar aparţine în totalitate celor de la Millenium, firma de suflet a primarului Stoica. Practic, cei de la Millenium pare că îşi vor înnoi parcul auto pe banii primăriei Buftea, în aşteptarea adjudecării unei noi licenţe în 2014. Mai lipseşte ca transportul dintr-un cartier în altul în Buftea să fie ta­xat cu 2 lei călătoria, aşa cum se aude prin târg.

Urmează apoi scandalul legat de sterilizarea câinilor comunitari. Aproape trei miliarde de lei vechi au zburat din bugetul local, fără nici un rezultat vizibil. “Câinii comunitari reprezintă o problemă foarte mare… Noi, cetăţenii, nu avem o lege care să ne protejeze aşa cum o au câinii”, declara nu cu mult timp în urmă primarul oraşului Buftea, Ion Stoica în­tr‑un aşa-zis interviu. Să-l execute Va­dim, nu alta. Şi nu pe linie de partid. Deocamdată, oamenii sunt muşcaţi în con­tinuare de haitele ca­re latră, ce este drept, ce­va mai subţire decât îna­inte. Aşa se face că oraşul Buftea stabileste un nou record: 500 RON pentru recuperarea, sau adoptia unui câine mai­danez. Cine oare, în aces­te vremuri extrem de grele pentru 99% din populaţie îşi va permite să rupă din buge­tul familiei 500 de lei ca să adopte un maidanez, mai ales că un câine cu pedigree în regulă costă cam tot atâta, funcţie de rasă? Practic, consilierii locali din Buf­tea i-au condamnat pe maidanezii din localitate la ­moarte..

Însă baiul ăl mare pare a fi legat de aşa-numitul „Cartier al tine­retului”. Proiectul pare a fi ideea fixă a edilului încă de la începutul mandatului. Stoica a avut însă o mică scăpare: ca să scoa­tă terenul din categoria islaz trebuia să aibă acordul a peste 50% din populaţia oraşului. Ceea ce nu s-a întâmplat, deşi la alegeri, când s-a votat şi pentru proiect, ar fi fost suficienţi votanţi. Într-un final glorios, dar într-un mod încă ne­desluşit, la începutul lunii octombrie 2010, la Primăria Buftea au apărut şi listele cu ti­nerii care trăgeau lozul cel mare, peste 200 la număr. Au fost şi aproape 100 de respinşi, care, în mod destul de curios, nu au protestat. Aşa se face că au rămas şi loturi libere. Totuşi, în primăvara lui 2011 nimeni nu a turnat vre-o fundaţie. Primarul a decis să mai ţi­nă terenurile la dospit. Ori primarul stă cu gândul la preţurile la care s‑au vândut terenurile din zona „Calul Bălan”, ori îl doare-n başcheţi de tinerii născuţi şi crescuţi în Buftea care ar vrea să prindă rădăcini aici, alături de părinţi şi rude. Putea măcar marele edil să dea dreptul ca cei care şi-au dobândit un drept oferit de legile în vigoare să îngrădească măcar te­­­renurile cu pricina, ceea ce le-ar fi insuflat o anumită siguranţă. Aşa însă, totul pare a fi doar o nouă gogoriţă a lui Stoi­ca. Cert este că ma­rele edil  s-ar putea să îşi fi săpat singur groapa şi cât de curând ar pu­tea juca  table în arest  îm­preună cu Mla­din de la Jilava coleg de ­partid la UNPR cu Stoica  şi Apostol Mușat, primarul de la Sna­gov. Săptămâna viitoare vom continua cu un articol despre cui, cât şi cum… au fost atribuite terenurile din ograda (pepiniera) Buftea.

CVT: – Neluțule, cred că ai vrea să te întorci tot la PRM?
Neluțu: – Da, șefule, ai dreptate…
CVT: – Dracu’ te mai primește!
NIȚĂ COSTEL (Fifi)
a fost alături din 2008, Fifi e omul bun la toate: îl păzește pe primar când e campanie, îi dă un sfat bun, e discret, și-și vede de treabă. De ce nu candidează el la funcția de primar??? Fifi, oamenii spun că ești bun pentru funcția de primar.
„Şefu’, să trăiţi! Auziţi şefu’, după apelul de seară îmi daţi şi mie permisie vreo patru ani?”