O serbare feerică, de Crăciun

Joi, 21 decembrie, am avut plăcuta ocazie să participe la o serbare de Crăciun inedită, în comuna Corbeanca. Spun inedită, deoarece protagoniștii acestui spectacol au fost copiii care alcătuiesc cunoscutul ansamblu „Sunetul Muzicii”, dar și micuții sportivi ai clubului ACS Corbeanca. Iar rezultatul a fost pe măsură: copiii de la ansamblul amintit ne-au încântat cu talentul și glasurile lor cristaline, pe când prichindeii de la clubul sportiv n-au demonstrat că sunt pe cale să devină sportivi de elită.

Articol apărut în nr. 383 al Jurnalului de Ilfov, ediția print


Cu riscul de a mă repeta, spectacolul a fost unul special, iar sala de sport a Școlii gimnaziale nr.1 din Corbeanca a fost arhiplină de copii, părinți și bunici. Bineînțeles, de la un asemenea eveniment nu puteau să lipsească autoritățile locale – primarul localității, Valeriu Anton, viceprimarul Adrian Hojda și consilieri locali. Și… Moșul, fără doar și poate!

„Sunetul Muzicii” e… minunat!

Cei care „au dat tonul” sărbătorii au fost talentații copii ai ansamblului „Sunetul Muzicii”, conduși de prof. Cristina Manoliu. Pentru cei care nu îi cunosc, aflați că acest ansamblu a câștigat nenumărate premii, atât naționale cât și internaționale, la concursurile la care au participat. Cu glasurile lor cristaline ca sunetul unor clopoței ei ne-au încântat, pe
tot parcursul serii, cu colinde și cu cântece specifice vârstei lor, interpretate impecabil. I-am remarcat în mod deosebit pe cei câțiva soliști care ne-au uimit cu acuratețea interpretării: Ruxandra Nicorescu, Maria Ilinca Niță și Luca Iorgu. De remarcat modul de organizare al spectacolului, în care momentele muzicale asigurate de copiii care alcătuiesc acest ansamblu au alternat cu demonstrațiile de măiestrie ale micilor sportivi.

De la handbal și karate, la gimnastică și balet

Nici sportivii Clubului ACS Corbeanca nu au fost mai prejos decât colegii lor interpreți muzicali. Și nu au fost puțini, pentru că în cele 8 secții ale clubului practică sportul 240 de copii. Iar performanțele n-au întârziat să apară, ei câștigând, de-a lungul timpului, numeroase trofee în competițiile la care au participat. Așadar, primii care au venit pe tatami-ul din sala de sport au fost membrii Secției de Karate, antrenați de sensei Alexandru
Petrescu. Ei au demonstrat că stăpânesc bine o serie de proceduri specifice artelor marțiale și au primit aplauze binemeritate din partea publicului prezent.
După un intermezzo muzical, bravilor karateka le-au urmat copiii de la Secția de Balet, condusă de prof. Raluca Ciobanu. Cu multă grație, ei au dansat spre încântarea părinților veniți să îi admire pe micuții și micuțele balerini și balerine.
Apoi, în lumina reflectoarelor au venit sportivele de la Secția de Handbal, antrenate de Boian Stoianovici, care au arătat că stăpânesc bine tehnicile acestui sport și au primit aplauze pe măsură. A fost apoi rândul gimnastelor antrenate de Doina Buzăianu. Ele au demonstrat că grația se poate împleti cu performanța sportivă, iar flick-flack-urile lor i-au încântat pe spectatori.

Campionii de la Secția de Fotbal

Deși sunt ceva mai mari de o șchioapă, copiii de la Secția de Fotbal sunt deja campioni. Ei au câștigat, anul acesta, Campionatul de Juniori F, pe județul Ilfov. Meritul le aparține atât lor cât și antrenorilor Marian Mihalache, Andrei Marin și Alexandru Petrea. Prichindeii au executat, la rândul lor, pase și driblinguri, care ne-au demonstrat că au meritat pe deplin
titlul obținut. Lor le-au urmat cei 20 de copii de la Secția de Aikido, antrenați de sensei Maria Gabriela Jambore și sensei Mihai Dulapciu. Și ei, ca și colegii lor de club, au arătat multă măiestrie în executarea tehnicilor și procedurilor specifice acestei ramuri a artelor marțiale.
Apoi, au sosit și „spadasinii”, sportivii de la secția de scrimă antrenați de prof. Virgil Sălișteanu. Și ei au primit aplauze din partea celor prezenți care le-au admirat tehnica, fandările și eschivele executate cu multă acuratețe.
La final, Moș Crăciun le-a oferit cadouri tuturor copiilor prezenți, iar primarul Valeriu Anton, viceprimarul Adrian Hojda și consilierii locali s-au fotografiat, pe rând, cu toți sportivii celor 8 secții ale clubului.
A fost o seară minunată, pe care toți și-o vor aminiti mulți ani de-acum încolo…