Afumați – la festivitatea de încheiere a anului școlar

Un fapt important petrecut luna trecută, mai precis în dimineața zilei de joi, 23 iunie, a trecut pe lângă lumina tiparului și nu a apărut în paginile noastre. Evenimente politice și alte întâmplări cu mesaje încărcate de urgență n-au lăsat să intre acest eveniment important între coloanele ziarului pe care îl citiți acum. El   s-a  petrecut în localitatea unde pregătirea școlară e intensă și are rezultate meritorii. E vorba despre Afumați. Chiar și mai târziu, ne facem totuși datoria de onoare de a relata subiectul finalului de an școlar 2015-2016. Care a alăturat festivități de premiere cu totul speciale, prin calitatea și bogăția premiilor oferite celor mai buni elevi la învățătură.  

Sute de copii, părinți, profesori au umplut spațiul din fața Școlii gimnaziale nr. 1, din comună, la festivitatea de premiere a sfârșitului de an. La inițiativa primarului Gabriel Dumănică, cei din Consiliul Local au aprobat cumpărarea de cadouri substanțiale. Li s-au alăturat în acest demers și unele firme private, care au sponsorizat evenimentul.  De-a lungul timpului, ați aflat din paginile noastre – iar mulți dintre dvs. o știu – că autoritățile locale, în frunte cu primarul comunei, sprijină constant calitatea școlii, considerând-o nu numai o prioritate a investițiilor – de mare răspundere socială – ci și una de suflet.

O listă abundentă cu premii

Primarul din Afumați a precizat:  “Anul școlar încheiat de curând a fost cel mai premiat din istoria recentă a învățământului din comuna noastră.  Sutele de premii, oferite de către primărie și Consiliul Local promoțiilor alcătuite din cei mai studioși elevi, au fost îndreptățite de meritele speciale la învățătură alea școlarilor. Ele stimulează prin recunoașterea meritelor individuale și ridică ștacheta concurenței situării pe locuri de vârf, la învățătură. Apoi, să nu uităm bursele de merit și cele sociale.

Iar darurile de anul viitor vor fi și mai substanțiale, decât cele de acum. În fiecare an, am avut grijă ca această creștere valorică  să sporească. Acum, au fost mai consistente ca în anii trecuti și vor fi și mai mari, în anii viitori. 

Le vom enumera succint, din pricina  spațiului  tipografic limitat. Iată: suma de 1.000 lei, oferită șefului de promoție Laurențiu Mindu, din clasa a VIII-a A. El a încheiat anul cu media 9,91 și a primit alte cinci daruri: o tabletă electronică, un  “DEX“, un Dicționar Englez, un Atlas și un memo-stick de 32 GB. Și acesta e doar un exemplu de la vârful ierarhiei mediei generale.

 

Peste 300 de elevi premiați

Joi, au fost premiați câștigătorii concursurilor tematice și ai olimpiadelor școlare. Elevi din toți anii de școală, de la ciclul primar la cel gimnazial.

Cert e că, adunate, au fost împărțite copiilor sute premii: tablete electronice, cu valori de 600 lei și 300 lei, stick-uri de memorie de 32 GB, cărți de studiu, de literatură clasică românească și străină, beletristică, dicționare de toate felurile, dar și prețioasele “Petit Larousse“, enciclopedii de toate categoriile și în limbile de circulație internațională – cărți valoroase, cărți, cărți…   

 

Din cuvântul celor care iubesc școlile

Izabella Pena, directorul Școlii nr. 1, cu clasele V-VIII a spus: “După un an de muncă intensă şi implicare maximă a cadrelor didactice şi a elevilor de la şcolile din comuna Afumați, a venit şi ora bilanţului, fiind răsplătiţi cei care au obţinut performanţe deosebite.

În această şcoală se dă o luptă cu adevărat aprigă pentru a exprima o formă a gândului, pentru a elimina rutina plicticoasă,  pentru ca elevul să afle setea cunoașterii și, prin toate acestea, să-și  dezvolte capacităţi de ierarhizare a propriilor pasiuni și înclinații.

Trebuie amintit că toate rezultate bune ale elevilor  oglindesc dragostea şi interesul cu care îşi exersează munca „adevăraţii dascăli” ai acestei şcoli, care au prestat ore nenumărate de pregătire suplimentară, punând mai presus de timpul lor fiinţa elevului dornic de autodepăşire, de performanţă. Răsplata muncii lor se rezumă mai ales la bucuria rezultatelor obţinute, iată, acum limpezi și minunat răsplătite“.

Gabriel Dumăni­că, primarul comunei Afumați: “În primul rând, vreau să mulțumesc părinților, educatorilor, învățătorilor și profesorilor pentru faptul că  mi-au dat ocazia de a fi împreună, în următorii patru ani 2016-2020.

Și în acest al treilea mandat, voi considera în continuare că “Școala este o prioritate esențială pentru primărie“.

Acest lucru înseamnă că vom continua investițiile care au făcut din școala afumățeană una dintre cele mai moderne și dinamice instituții de învățământ din județul nostru. 

Vă mulțumesc că suntem împreună.  Vă felicit pentru rezultatele meritorii, pe care le aveți!  Și vă doresc succesul binelui, în tot ce faceți“.