Sebastian Ghiță a întrecut orice limită, în atacurile sale la adresa DNA și a procurorului șef al acestei instituții, Laura Codruța Kovesi. Numai că, la o privire mai atentă, filmulețele trimise de fugarul Ghiță, în care acesta citește destul de poticnit de pe o hârțoagă despre „fărădelegile” lui Kovesi, sunt niște făcături ridicole. Un soi de tocăniță de telenovelă SF, dacă putem spune așa, împănată cu un thriller de serie B, cu „geimșibonzi”, servicii secrete -SRI, K doiuri, K cinciuri, CIA etc.-, întâlniri de taină cu generalul Coldea sau prin podgorii etc., de te crucești, nu alta, în care bietul Ghiță e victima unui complot monstruos, menit să-l anihileze.

E adevărat, „dezvăluirile” lui Sebi El Fugitivo, au generat o audiență pe măsură la televiziunile care le-au difuzat. O clipă, chiar am crezut că OTV-ul caracaleanului DD a înviat. Rar mi-a fost să aud atâtea enormități în cele câteva minute în care Ghiță se chinuia, cu o voce parcă gâtuită de indignare, că „agenturili”, în frunte cu generalul Coldea și „Cucuveaua mov” Kovesi, i-au pus gând rău și i-au fabricat dosare pe bandă rulantă. Enormități care, însă, sunt înghițite cu voluptate de cei ahtiați de senzațional, de cei care sunt adepții teoriei conspirației sau de cei loviți în moalele capului de acel gen de paranoia care a invadat, în ultimul timp, societatea românească.

Este cât se poate de evident că, de ceva vreme, asistăm la un atac concertat împotriva instituției care luptă cu corupția din partea celor cercetați de DNA, iar Ghiță este cel care s-a erijat vârful de lance al celor inculpați și folosește orice mijloace pentru a-i compromite pe cei care duc bătălia împotriva acestui cancer al societății românești.

Pentru că, nu poți să nu te-ntrebi ce i s-a năzărit așa, hodoronc-tronc, DNA să tabere pe alde Tăriceanu, Blaga, Ghiță și mulți alți reprezentanți ai clasei politice? Ce-aveți, fraților, cu bieții oameni? Totodată, se mai naște o întrebare: bre, nea Ghiță, dacă tu ai știut de toate aceste grozăvii de ce nu le-ai dat în vileag mai devreme? Să știe și „boboru’” și să se ia măsuri? Nu cumva putem spune că tu însuți ai fost complice cu cei pe care acum îi acuzi de aceste fapte deosebit de grave? Ba putem!

Dar, vorba „lu’” Leana, de la Vacnța Mare: „ezistă o explicație”, musiu Ghiță! Până acum ai fost mut, pentru că te tupilai în spatele imunității de deputat! Cum nu te-ai mai ales parlamentar, ai dispărut ca măgarul în ceață, și-ai început să ne intoxici cu bazaconiile tale! Ai șters-o englezește și acum ne-mpuți cu vânturile tale puturoase! Sunt foarte curios cum ai reușit să ieși din țară, așa cum bănuiesc autoritățile că ai făcut-o, când erai sub control judiciar? Ia ziceți fraților, cum v-a fugit de sub nas ipochimenul? În fine. Cert este că situația este acum de râsu’-plânsu’. Un mafiot ca Ghiță, căci ce altceva este el, se volatilizează peste noapte, pentru ca apoi să porcăiască cu aroganță instituții de bază ale statului și… prinde orbul, scoate-i ochii! De râsul curcilor, nu alta…