IRUM Reghin lansează în această toamnă, în anul Centenarului Unirii, primul tractor 100% românesc, conceput şi construit de inginerii societăţii, la 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare româneşti, a anunţat, pe 7 septembrie, Mircea Oltean, director general al companiei.

Noul tractor va fi lansat la expoziția INDAGRA, organizată la București, și promovat sub sloganul „Tractoare româneşti”, în care peste 80% dintre componente sunt produse în România. Este denumit primul tractor 100% românesc, însă componentele vor fi 80% românești, vor exista anumite componente pentru care se apelează la producători tradiționali.

Seria zero a tractoarelor româneşti a depăşit deja faza de testare, iar IRUM va produce în primă fază tractoare cu gamă de putere cuprinsă între 85 şi 105 cai putere.

Potrivit directorului general al IRUM, anul viitor va începe producţia de tractoare, urmând ca la Reghin să fie produse 500 de unităţi în prima fază, în paralel cu cele fabricate sub licenţă Belarus, iar cele două tipuri de tractoare vor fi complementare, în sensul că vor fi tipuri diferite, cu putere diferită.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.420